Şedinţă de urgenţă la PSD pentru excluderea „trădătorilor”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, luni, după încheierea şedinţei în care nu s-a ajuns la votul moţiunii de cenzură din lipsă de cvorum că PSD va lua ”o decizie politică” în următoarele zile în legătură cu această temă şi va veni cu precizări. ”În acest moment, PSD nu are 233 de voturi”, a afirmat Ciolacu, care a anunţat că va cere excluderea celor care au absentat din Parlament.

01 sept. 2020, 12:03
Şedinţă de urgenţă la PSD pentru excluderea „trădătorilor”

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește de la ora 17.00, la sediul central al PSD. 

Pe agenda informală a întâlnirii se regăsesc:

1. Moțiunea de cenzură. PSD va analiza dacă se mai organizează un plen reunit pentru a se vota moțiunea de cenzură sau dacă se renunță la demers. De asemenea, se va discuta dacă mai poate fi luată în discuție o altă moțiune de cenzură în noua sesiune ordinară.

2. Sancțiuni. Se va analiza individual cazurile parlamentarilor PSD care au lipsit de la moțiunea de cenzură. Excluderea acestora a fost propusă de liderul PSD Marcel Ciolacu.

3. Șefia Senatului. PSD trebuie să stabilească dacă merge în continuare cu un interimar la șefia Senatului sau dacă trece la numirea în plen a unui președinte plin.

Marcel Ciolacu: „Toţi trădătorii, toţi fripturiştii, toţi combinagii care au ţinut acest Guvern sunt răspunzători de dezastru!”