Şedinţă în PNL: Se pregătesc noii miniştri, Nicolăescu şi Frunzăverde ar putea prelua Finanţele şi Internele

Nominalizările pentru Ministerul Finanţelor Publice şi pentru Ministerul Afacerilor Interne, care revin liberalilor potrivit algoritmului din USL, strategia pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale sunt principalele teme care vor fi dezbătute, vineri, de liberali în şedinţa Biroului Politic Naţional şi a Delegaţiei Permanente a PNL, transmite Agerpres.

07 feb. 2014, 07:54
Şedinţă în PNL: Se pregătesc noii miniştri, Nicolăescu şi Frunzăverde ar putea prelua Finanţele şi Internele

Liberalul Eugen Nicolăescu va fi propus în Delegaţia Permanentă pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, urmând să ocupe totodată şi postul de vicepremier, au declarat surse liberale.

Nicolăescu renunţă la portofoliul de ministru al Sănătăţii în favoarea actualului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, susţin sursele citate.

După şedinţa liderilor PNL de joi seară, este aproape sigură venirea în fruntea Ministerului Afacerilor Interne a lui Sorin Frunzăverde.

De altfel, surse din filiala judeţeană a PNL Caraş Severin au declarat joi că vicepreşedintele liberal Sorin Frunzăverde, actual preşedinte al CJ Caraş-Severin, este singura propunere înaintată de PNL pentru ocuparea funcţiei de ministru de Interne.

Potrivit acestora, nici vicepreşedintele PNL Marcel Vela, primar al oraşului Caransebeş, nici Mihai Stănişoară sau celelalte nume vehiculate nu au fost avansate pentru ocuparea acestui portofoliu.

De asemenea, conform surselor, Frunzăverde va rămâne singura nominalizare care va fi făcută de conducerea partidului.

Întrebat joi de jurnalişti dacă o eventuală numire a lui Sorin Frunzăverde la MAI poate fi considerată ca o apropiere de PDL, preşedintele PNL Crin Antonescu a replicat:

‘Speculaţia că orice discuţie cu domnul Frunzăverde ne duce cu gândul la PDL şi la domnul Băsescu este aberantă. Din cauza faptului că oricine ştie puţină istorie recentă ştie de când şi cât de categorică a fost despărţirea domnului Frunzăverde de PDL şi de domnul Băsescu, că domnul Frunzăverde a candidat pe listele USL şi că este unul dintre fruntaşii partidului de deja multă vreme’.

O altă decizie care, potrivit unor surse politice, ar fi fost luată la întâlnirea de joi a unor lideri PNL, este menţinerea în postul de ministru al Muncii a Marianei Câmpeanu.

În ultima vreme s-a vehiculat că aceasta ar putea fi schimbată cu deputatul PNL Cristina Pocora, însă deocamdată Câmpeanu rămâne în funcţie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că Daniel Chiţoiu va ocupa funcţia de secretar general interimar în partid, pentru a se implica în campania electorală.

VEZI SI:

Sorin Frunzăverde, posibil ministru de Interne, neagreat nici de Ponta, nici de Băsescu VIDEO