Şedinţă la PSD. Liderii partidului decid dacă o trimit pe Viorica Dăncilă la dezbaterea electorală organizată de Klaus Iohannis

PSD este împărțit în acest moment în două tabere, una care vrea prezența fostului premier la dezbatere, alta care vrea o conferință separată. Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Antena3, că nu ştie dacă va merge la dezbaterea organizată de preşedintele Klaus Iohannis cu jurnalişti şi formatori de opinie şi şi-a exprimat speranţa ca acesta să fie sfătuit să îşi invite contracandidatul la o dezbatere, declarându-se dispusă să răspundă invitaţiei oriunde şi oricând va propune preşedintele. Între timp, PNL îi transmite Vioricăi Dăncilă că nu va fi primită la dezbaterea care va avea loc marţi în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

RomaniaTV.net
18 nov. 2019, 07:30
Şedinţă la PSD. Liderii partidului decid dacă o trimit pe Viorica Dăncilă la dezbaterea electorală organizată de Klaus Iohannis

Liderii PSD vor decide azi dacă o vor trimite pe Viorica Dăncilă la confruntarea organizată de Klaus Iohannis, în timp ce PNL transmite că fostul premier nu este binevenit.

SINCRON STERIU
„Luni vom avea o analiză în staff-ul de campanie, ne voom consulta şi cu preşedinţii de organizaţii pentru a lua o decizie, să vedem ce vom face noi marţi seara. Dacă vom organiza noi o dezbatere şi-l vom invita pe Klaus Iohannis, vom trimite o scrisoare prin care vom anunţa că vrem să fim prezenţi”, a declarat Valeriu Steriu, deputat şi purtător de cuvânt al PSD. 

În replică, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan susţine că „Viorica Dăncila poate să faca ce vrea”.

„Dar când nu eşti invitat într-o casă, nu te duci de-a buzna. Nu vreau sa ma gandesc, va fi o situaţie destul de penibilă. Totuşi doamna Dăncilă e candidat la prezidenţiale. Ce să facă, sa umble în jurul cladirii?”, se întreabă Rareş Bogdan.

Între timp, se fac pregătiri intense pentru dezbaterea electorală de marți a președintelui Klaus Iohannis. Atât cei de la serviciul de protecție și paza, cât și oamenii din echipa de campanie a președintelui au fost la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” pentru a pregăti totul în detaliu. La aceasta dezbatere vor fi prezenti atat jurnalisti, cat si politologi formatori de opinie, dar si studenti.