LISTA de candidaţi PSD pentru europarlamentare, validată de CEx. Dragnea a venit la şedinţă sprijinit de braţul lui Codrin Ştefănescu

Conducerea social-democrată a validat, luni, lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare din mai. Lista va fi deschisă de Rovana Plumb. Pe locul al doilea se află jurnalista Carmen Avram, urmată de Claudiu Manda, şeful Comisiei de control SRI din Parlament şi soţul fostului ministru Lia Olguţa Vasilescu. La şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional al PSD a participat şi Liviu Dragnea, aceasta fiind prima apariţie publică a şefului PSD de la internarea în spital din cauza problemelelor la coloană.

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 06:08

UPDATE: S-a votat lista candidaţilor PSD pentru europarlamentare:

1. Rovana Plumb, ministru

2. Carmen Avram, jurnalist

3. Manda Claudiu, senator

4. Chris Terhes, preot

5. Dan Nica, europarlamentar

6. Maria Grapini, europarlamentar

7. Tudor Ciuhodaru, deputat

8. Dragoș Benea, senator

9. Victor Negrescu, consilier onorific al premierului

10. Andi Cristea, europarlamentar

11. Natalia Intotero

12. Gabriela Zoană

13. Bianca Gavriliţă

14. Emilian Pavel

15. Doina Pană 

 

UPDATE Liviu Dragnea a intrat în şedinţa conducerii PSD ţinându-se de mâna colegului său, Codrin Ştefănescu. Întrebat de ziarişti cum se simte, Dragnea a răspuns: „Merg!”.


UPDATE Dragnea le-ar fi spus celor din PSD care este „viziunea” lui cu privire la alegeri și a spus care sunt oamenii „care ar fi capabili” să meargă la Bruxelles pentru această viziune.

Șeful PSD le-a spus social-democraților că se va gândi peste noapte și la ordinea pe listă.

Cap de listă va fi Rovana Plumb, spun sursele citate.

„Calculul este că vor fi undeva la 14 locuri eligibile”, au mai spus sursele citate, „dacă trage toată lumea”.

Cine ar avea locul asigurat pe lista PSD:

Rovana Plumb
Carmen Avram
Claudiu Manda
Victor Negrescu
Chris Terhes
Dan Nica
Carmen Moldovan
Maria Grapini

Unde se mai joacă:

Dragoș Benea sau Tudor Ciuhodaru din partea regiunii Nord-Est
Natalia Intotero sau Bianca Gavriliță din partea Banatului

_______

UPDATE Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, declarații de ultimă oră înainte de ședința CEx a PSD în cadrul căreia urmează să se stabilească lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Nu am decis încă privind lista. La 12: 30 începe ședința și în decurs de câteva ore vom lua o decizie și vom anunța public. Evident că ne-am gândit, tot ce a apărut vizavi de lista PSD nu se confirma. Abia astăzi vom stabili lista. Ne-am gândit și la varianta în care pe listă vor intra și miniștri. Mai important este ca astăzi împreună cu toți președinții de organizații din țară. Niciodată nu a avut loc o discuție legată de prezența lui Tudorel Toader pe lista de europarlamentare.

______

UPDATE Liderul PSD Liviu Dragnea a ajuns luni la Parlament. Acesta le-a spus jurnaliștilor prezenți că nu dorește să facă operația.

„Nu vreau să fac operația”, a spus Dragnea, întrebat dacă va asculta sfatul doctorilor.

Lista PSD pentru europarlamentare ar putea fi deschisă de Rovana Plumb, ea fiind în cărţi şi pentru postul de comisar european din partea României.

„Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”, a declarat Liviu Dragnea în 15 martie. Celălalt post invocat de liderul social-democrat ar putea fi cel de comisar european.

Pe locul al doilea s-ar afla jurnalista Carmen Avram, conform unor surse citate de Adevărul. Pe loc eligibil s-ar putea afla şi Claudiu Manda, soţul Olguţei Vasilescu, europarlamentarii Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu, Maria Grapini şi Victor Negrescu. Pe lista candidaţilor PSD s-ar afla şi Cătălina Ştefănescu, fost parlamentar şi apropiată a lui Liviu Dragnea, aceasta având susţinerea Tineretului social-democrat la europarlamentare. 

PSD trebuie să-şi valideze lista de candidaţi pentru europarlamentare cât mai repede, pentru că termenul limită de depunere a candidaturilor este 28 martie, ora 24:00.

La şedinţa de luni a CEx PSD este aşteptat şi Liviu Dragnea. 

„Mâine (luni n.red.), oricum se simte, mi-a spus că va participa la şedinţa Comitetului Executiv, pentru că este foarte important să lansăm candidaţii. Vom stabili ordinea şi la sfârşitul şedinţei vom anunţa lista”, a spus secretarul general al PSD.

Potrivit lui Ştefănescu, Dragnea ar fi fost spitalizat sâmbătă seară şi a mai făcut şi duminică dimineaţă infiltraţii.

„Nu ştiu să vă spun exact, pentru că nu sunt medic, dar în orice caz, ceea ce a făcut înainte face şi azi, ca mâine să stea pe picioare la această şedinţă. Dar vă spun că nu este foarte ok şi, cu siguranţă, va trebui să asculte de sfatul medicilor şi să se opereze în luna iunie. (…) A zis cu dureri, fără dureri este musai să participe, pentru că va şi conduce şedinţa Comitetului Executiv de mâine”, a adăugat Ştefănescu.