CONGRES PSD, în septembrie. Ponta: Dacă eu trebuie să candidez la PREZIDENŢIALE, candidez cu mare plăcere

Victor Ponta a declarat joi, în faţa colegilor din PSD, reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că dacă va trebui să candideze la alegerile prezidenţiale o va face cu "mare plăcere şi mare încredere", deşi ar vrea să fie un premier "foarte bun" până în 2016. Congresul în care social-democraţii îşi vor desemna candidatul pentru Cotroceni va fi convocat în septembrie.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 10:44
CONGRES PSD, în septembrie. Ponta: Dacă eu trebuie să candidez la PREZIDENŢIALE, candidez cu mare plăcere

Victor Ponta a spus că trebuie stabilit „cu calm” candidatul PSD, iar Congresul în care acesta va fi desemnat va avea loc probabil în septembrie.

Trebuie să stabilim candidatul cu calm , nu ne grăbeşte nimeni în nici un fel. Evident că va trebui să avem şi un congres care va fi foarte probabil la începutul lui septembrie. Vreau să spun ca să ştiţi foarte clar de la mine. Dacă m-aţi întreba ce prefer, aş vrea să fiu un foarte bun premier până în 2016.

Dar am învăţat în toţi aceşti ani că, dacă ai un preşedinte care tot timpul te încurcă, este foarte greu să fii un foarte bun prim ministru. Dacă nu avem un preşedinte care să ne ajute, o să fie greu să guvernăm bine. Stabilim împreună care este cea mai bună soluţie: dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere şi mare încredere„, a precizat Victor Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta, către tineri: Sigur nu veţi mai avea de ales între doi COMUNIŞTI

Liderul PSD a adăugat că nu trebuie însă uitat că obiectivul principal al partidului este „să avem o guvernare bună, iar în 2016 să câştigăm alegerile locale şi parlamentare”.

Victor Ponta s-a referit şi la apropierea preşedintelui demisionar al PNL, Crin Antonescu, de preşedintele PDL, Vasile Blaga, afirmând că aceştia se bucură anticipat pentru o victorie pe care încă nu au obţinut-o.

„Am văzut că domnul Blaga şi domnul Antonescu deja au câştigat şi europarlamentare şi prezidenţialele. Nu e rău să se bucure de pe acum că le-au câştigat. Zic noi să ne vedem de treaba noastră şi să fim serioşi fiindcă neseriozitatea altora ne ajută foarte tare. Sunt convins că cei doi lideri regăsiţi ai alianţei DA chiar dacă nu au câştigat până acum nimic, poate câştigă de data asta, o să vedem. Dar noi să ne vedem de treaba noastră şi să-i lăsăm cât mai mult să-şi proclame victoria pe care urmează să o câştige în noiembrie”, a mai spus Ponta.

Categoric va avea loc un Congres în care să desemnăm candidatul la prezidenţiale pentru că la ultimul congres l-am desemnat pe domnul Antonecu şi nu cred că mai e valabil acest lucru. Probabil va fi în septembrie„, a precizat Victor  Ponta şi înainte de şedinţa Comitetului Executiv.

Victor Ponta: Bătălia la prezidenţiale va fi în turul doi, unde candidatul nostru va intra sigur