Ședință la Vila Lac 2. Rareș Bogdan: Izolăm PSD în Parlament. Am fost sancționați electoral din cauza zonelor carantinate

Rareș Bogdan a declarat imediat după ședința de la Vila Lac 2 faptul că Partidul Social Democrat va fi izolat în Parlament. De asemenea, europarlamentarul susține că PNL a fost sancționat electoral din cauza unor zone carantinate.

08 dec. 2020, 20:57
Ședință la Vila Lac 2. Rareș Bogdan: Izolăm PSD în Parlament. Am fost sancționați electoral din cauza zonelor carantinate

Ședință la Vila Lac 2. Rares Bogdan susține că Ludovic Orban urmează să se întâlnească cu președintele României pentru a intensifica consultările în următoarele zile cu privire la următorul premier.

Citește și: Ludovic Orban, după ce liderii PNL s-au întâlnit cu Klaus Iohannis: Am discutat despre formarea unei majorităţi parlamentare

”Izolăm PSD în Parlament! (…) Ne dorim extrem de mult ca să reușim să punem în aplicare reformele pe Planul de Reziliență. Am discutat despre primele măsuri în noua guvernare. Nu am discutat despre portofolii. Lucrurile să fie foarte clare! Urmează ca fostul premier, președintele PNL să se întâlnească cu președintele. Vom intensifica consultările în următoarele zile.” a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a anunțat că PNL a făcut o analiză a zilei de 6 decembrie. Prin urmare, acesta a explicat că pandemia a fost un cost extrem de mare pentru partid, care a fost sancțioant electoral din cauza unor zone carantinate. Europarlamentarul a explicat că Guvernul PNL s-a luptat cu situație imposibilă, iar Ludovic Orban s-a descurcat excepțional.

”Am făcut o analiză pe ce s-a întâmplat la alegeri. Am analizat județele și greșelile făcute. Costurile pandemiei au fost extrem de mari. Am fost nevoiți să luăm măsuri care să protejeze viața cetățenilor. Practic, am avut situații unde am fost sancționați electoral din cauza unor zone carantinate (…) A fost cea mai grea perioadă din ultimii 100 de ani pentru mandatul unui Guvern care nu a fost în război, excludem aici guvernele din Al Doilea Război Mondial. Am avut un Guvern cu o situație imposibilă, în 9 luni de pandemie. Prin urmare, noi nu avem ce să reproșăm colegilor, nici președintelui. Realmente, s-au descurcat excepțional.’ a spus Rareș Bogdan, după ședința PNL de la Vila Lac 2.

”Va fi o coaliție de 244-245 de parlamentari în cele trei forțe ale dreptei. Vom avea o majoritate de aproximativ 260. Nu am discutat discuții de portofolii, nici cine rămâne, nici cine pleacă. Am dori ca pe 21 noul parlament să fie investit, iar pe 23 să fie votul în Parlament” , susține Rareș Bogdan.

”Trebuie să avem un Guvern funcțional la intrarea în anul viitor. Nu trebuie să uităm că suntem în pandemie, avem încă foarte multe infectări și trebuie să ne gândim că România trebuie guvernată. Nicolae Ciucă este una dintre propuneri, noi vom face propunerile și domnia sa va alege. Nu pot să vă spun nume pentru că nu este corect, sunt mai multe nume. Am văzut că presa a venit cu 6-7 nume, sunt interesante. Toate numele sunt membri PNL, au fost membri și vor fi” , a exxplicat europarlamentarul.

”Nu am discutat deloc despre ministere, noi avem un ministru de interne extrem de bun. Nu am discutat nimic despre actuala echipă, cine intră în echipă. Doamna Turcan este un om performant, oricând poate fi un excelent ministru. Nu am discutat despre premier sau vicepremier. Eu dacă ar fi după mine aș păstra toate ministerele. Foarte probabil nu vom putea avea mai mult de 10-11 din 18, vom vedea. Premierul are câțiva miniștri cu care trebuie să colaboreze extrem de bine, mai exact cu ministerul Justiției, Finanțelor, Transporturilor, Energiei și Economiei, Agriculturii, Culturii.

Ședință la Vila Lac 2. Președintele României s-a întâlnit cu liderii PNL la Vila Lac 2, ocazie cu care le-a explicat faptul că el este cel care are prerogativa constituţională de a nominaliza premierul desemnat. Conform surselor Antena 3,președintele i-a anunțat pe aceștia că dorește ca noul guvern să fie votat de Parlament până pe 23 decembrie.