Şedinţă parlamentară, întreruptă de un miros puternic de excremente

Un miros puternic de excremente a întrerupt o sesiune parlamentară foarte importantă, unde deputaţii din opoziţie urmau să participe la negocieri pentru dezamorsarea crizei politice din Georgia.

13 dec. 2019, 13:01
Şedinţă parlamentară, întreruptă de un miros puternic de excremente

Prşedintele Parlamentului, Archile Talakvadze, a acuzat opoziţia că a pus la cale „un atac chimic asupra legislaturii”, precizând că sesiunea a fost întreruptă.

Experţii medico-legali au prelevat eşantioane de miros din clădire, potrivit imaginilor televiziunii naţionale georgiene, potrivit 7sur7.be.

Cu toate acestea, sesiunea parlamentară s-a reluat până la urmă, dar a fost, totuşi boicotată de opoziţie.

Parlamentul georgian trebuie să voteze joi nominalizarea a 14 judecători de la Curtea Supremă. Opoziţia a criticat iniţiativa, considerând-o ca fiind o „marionetă” a partidului aflat la putere, Reve.

Georgia traversează o profundă criză politică care agită ţara de mai multe săptămâni, la care se adaugă 

Ţara este zduncinată de o puternică politică şi de mişcări de protest după refuzul „Visului georgian” de a vota o reformă electorală promisă anterior.

La putere din 2012, „Visul georgian” şi-a pierut mult din popularitate, pe fondul stagnării economice şi de teama de un recul de valori democratice din această fostă republică sovietică.