Orban: Am decis în unanimitate susţinerea premierului desemnat Florin Cîţu. Lista miniştrilor pentru care va cere vor de învestitură

Biroul Executiv al PNL, reunit într-o şedinţă, a stabilit în uninimitate susţinerea Guvernului Cîţu. Pentru funcţia de ministru al Finanţelor a fost propus deputatul PNL Lucian Heiuş. 

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 06:13

Primul subiect pe ordinea de zi a fost stabilirea componenţei Guvernului Cîţu. 

„Am prezentat lista guvernului şi programul de guvernare, le vom depune astăzi în Parlament. Lucian Heiuş este propus pentru Ministerul Finanţelor. Este un om cu care am lucrat”, a anunţat Florin Cîţu.

De asemenea, o echipă de liberali. din care va face şi el parte, va începe negocierile în vederea formării unei majorităţi.
„Sper că PSD nu va tergiversa audierile”, a declarat Florin Cîţu, care a precizat că vineri vor fi depuse la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor.

Lista miniștrilor din noul cabinet:

Premier – Florin Cîțu

Vicepremier – Raluca Turcan

Cabinetul de miniștri:
1. Ministerul Afacerilor Externe -Bogdan Aurescu

2. Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela

3. Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă

4. Ministerul Finanțelor – Lucian Heiuș

5. Ministerul Economiei – Virgil Popescu

6. Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan

7. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu

8. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

9. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru

10. Ministerul Mediului – Costel Alexe

11. Ministerul Educației – Monica Anisie

12. Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș

13. Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe

14. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode

15. Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

16. Ministerul Sănătății – Victor Costache

 

De asemenea, liberalii vor discuta şi despre susţinerea lui Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat că Biroului Politic al PNL Bucureşti a decis în unanimitate să susţină candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ea a spus că „această candidatură oferă garanţia că vom avea rezultatul dorit la Primăria municipiului Bucureşti şi anume înfrângerea Gabrielei Firea, respectiv coagularea unei echipe profesioniste la nivelul Primăriei Capitalei”. „Gabriela Firea are de ce se teme în acest moment, are de ce să-i fie frică”, a mai spus Violeta Alexandru.

„În urma acestei decizii luată în unanimitate, mâine (vineri – n.r.) în cadrul Biroului Executiv al PNL voi propune conducerii partidului să aprobe această propunere privind susţinerea de la vârful partidului pentru candidatura lui Nicuşor Dan din partea PNL la Primăria Capitalei”, a spus Violeta Alexandru.