Ședință PSD -PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei. Gabriela Firea, aşteptată la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu liderul PSD Marcel Ciolacu

Lunga căutare a Coaliției pentru un candidat care să câștige primăria capitalei a luat sfârșit. Medicul Cătălin Cârstoiu este propunerea PNL-PSD pentru fotoliul de primar general. In aceasta dimineața, Marcel Ciolacu o va înștiința pe Gabriela Firea de decizia Coaliției.

19 mart. 2024, 10:14
Ședință PSD -PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei. Gabriela Firea, aşteptată la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu liderul PSD Marcel Ciolacu

Managerul Spitalului Universitar, medicul Cătălin Cîrstoiu, a ajuns marţi la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre candidatura la Primăria Capitalei. Ulterior, acesta urmează să fie anunţat oficial de cele două partide.

Organizaţiile PNL şi PSD din Capitală se întrunesc pentru validarea propunerilor de candidaţi comuni pentru Bucureşti. Întâlnirile au loc după ce Coaliţia de guvernare a decis luni seară candidaturi comune PSD-PNL la Primăria Generală, primăriile de sectoare, dar şi CGMB şi consiliile locale de sectoare. Pentru validarea candidaturilor, este nevoie ca aceste propuneri să primească votul organizaţiilor PSD şi PNL din Capitală şi a forurilor de conducere PSD şi PNL.

Citește și: Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, va fi candidatul comun PSD-PNL pentru primăria Capitalei după validarea în filialele de sector

Astfel, sunt aşteptate şedinţe atât la filiala PNL Bucureşti cât şi la cea a PSD, în urma deciziei coaliţiei de luni.

Gabriela Firea, în schimb, este aşteptată la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce în coaliţie s-a ajuns la un acord pentru un candidat independent la Primăria generală, în persoana medicului Cătălin Cârstoiu.

Gabriela Firea a fost votată deja de organizaţia PSD Bucureşti ca şi candidat la alegerile locale din 9 iunie. Însă Coaliţia a hotărât susţinerea unui independent, în persoana medicului Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitală, pentru Primăria Generală.

Citește și: VIDEO: Piedone, apariţie insolită la România TV, cu roaba, staţia de emisie-recepţie şi cască de protecţie

 

Cine este medicul Cătălin Cîrstoiu, cel care va lupta pentru Primăria Capitalei în locul Gabrielei Firea

Medicul Cătălin Florin Cîrstoiu are 49 de ani, este managerul Spitalului Universitar București, doctor în științe medicale, profesor universitar, decan al Facultății de Medicină U.M.F „Carol Davila”, din Bucureşti.

Medicul a fost decorat cu Ordinul Sanitar în grad de Cavaler și potrivit surselor România TV.net, are o relație foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis şi încă de la început se afla pe lista candidaților favoriți ai acestuia pentru Primăria Capitalei.

Asul din mâneca coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, este medic ortoped și din martie 2020 ocupă funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București, post pe care l-a mai ocupat între anii 2009 și 2016.

Este căsătorit cu Monica Mihaela, care la rândul său este medic, iar nasul lor de cununie este fostul președinte al României Traian Băsescu, care în anul 2010 l-a decorat pe cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.