ŞEDINŢĂ SOLEMNĂ la Senat. Cioloş: Intrăm într-un an crucial pentru România. UPDATE

Şedinţa solemnă a Senatului, organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, a început la ora 16.00. Klaus Iohannis şi Traian Băsescu au refuzat să participe la eveniment, iar Ion Iliescu a anunţat de asemenea că nu va fi prezent. Singurul fost şef de statul care a acceptat invitaţia lui Călin Popescu Tăriceanu a fost Emil Constantinescu. Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în plenul Senatului, că 2016 este un an crucial pentru România.

02 dec. 2015, 12:24
ŞEDINŢĂ SOLEMNĂ la Senat. Cioloş: Intrăm într-un an crucial pentru România. UPDATE

UPDATE Dacian Cioloş a declarat că 2016 este un an crucial pentru România, iar guvernul va miza pe economie, educaţie, servicii sociale îmbunătăţite, cultură, dar şi o armată în proces de modernizare, precizând că, într-un climat tensionat, România nu este singură.

„Suntem într-un climat internațional agitat. Îngrijorările nu lipsesc, dar nu trebuie să uităm că poate mai mult ca niciodată în istoria noastră nu suntem singuri ci alături de parteneri și aliați puternici. Îi îndemn pe toți românii să înțeleagă că, în condițiile violenței și ale conflictului, ale instabilității și schimbărilor în plan internațional, este important mai mult ca oricând ca noi toți să rămânem uniți și să manifestăm solidaritate activă față de noi înșine, față de semenii noștri, față de partenerii noștri din Europa și NATO, față de frații noștri din R. Moldova. Ca și la 1 decembrie 1918, și astăzi după 97 de ani, sunt convins că numai împreună putem reuși”, a afirmat Cioloș, miercuri, în plenul Senatului, la sesiunea solemnă consacrată Zilei Naționale.

Premierul a mai spus că doreşte ca aceste eforturi să fie susţinute de societatea civilă, dar şi de politicienii care vor reformarea sistemului, adăugând că românii trebuie să fie solidari între ei şi solidari cu partenerii din UE şi NATO.

Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent, că la şedinţa solemnă de miercuri şi-au confirmat prezenţa premierul şi cea mai mare parte a membrilor Guvernului.

„Preşedintele României a transmis că are un program încărcat şi nu poate să participe. Va participa de asemenea fostul preşedinte Emil Constantinescu, precum şi reprezentanţii celor mai importante instituţii ale statului român”, a precizat Tăriceanu.

Sesiunea solemnă a început la ora 16.00, iar fiecare grup parlamentar va interveni printr-un reprezentant.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: „Dacian Cioloş se dovedeşte a fi un bun politician. Iohannis a făcut O MARE GREŞEALĂ” VIDEO

„Nu a fost vorba de nicio recepţie. (…) Dacă şedinţă solemnă, la unii, înseamnă recepţie, e ceva inedit. Nu invităm pe nimeni la nicio cupă de şampanie. Facem sedintă solemnă care se încheie şi punct. Am fi putut să oferim o cupă de şampanie, dar asta nu înseamnă căar fi fost recepţie”, a spus şeful Senatului.

Întrebat cum comenteaza absenţa lui Klaus Iohannis, Tăriceanu a  răspuns: „Nu vreau să comentez”

În ceea ce priveşte refuzul lui Traian Băsescu, şeful Senatului a spus că nu a primit motivaţia acestuia: „În scris nu, numai declaraţiile publice şi nu cred că este nevoie să mă cobor la un astfel de nivel ca să le comentez”.

Nici Ion Iliescu nu vine la Senat: „A transmis că nu participă, nu am o motivatie din partea domniei sale „, a arătat Tăriceanu.