Sediul Al-Jazeera din Cairo, atacat cu cocteiluri Molotov

"Agresori necunoscuţi" au atacat miercuri birourile televiziunii prin satelit Al-Jazeera din Cairo, aceştia aruncând cocteiluri Molotov şi provocând un incendiu, au declarat serviciile de securitate.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 14:31
Sediul Al-Jazeera din Cairo, atacat cu cocteiluri Molotov

Sediul canalului de ştiri se află în piaţa Tahrir, în jurul căreia au avut loc ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine începând de luni seară.

„Agresori neidentificaţi” au aruncat cocteiluri Molotov şi „au provocat un indendiu de amploare, pe care serviciile de urgenţă se străduiesc să-l stingă”, a explicat un oficial din cadrul serviciilor de securitate. Potrivit aceleiaşi surse, incidentul nu s-a soldat cu niciun rănit.

În plus, Poliţia a anunţat miercuri dimineaţă că 118 persoane au fost arestate începând de luni, în timpul altercaţiilor din apropierea pieţei Tahrir.

 Confruntările între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc pe mai multe străzi, care duc către celebra piaţă centrală din apropierea clădirilor oficiale egiptene ca Ministerul de Interne sau sediile Guvernului şi Parlamentului.

Potrivit surselor medicale, începând de luni, zeci de persoane au fost rănite în urma acestor confruntări.

Miercuri dimineaţă au avut loc ciocniri sporadice între poliţie şi mici grupuri de manifestanţi au avut loc.

Manifestaţiile au început luni, în memoria celor 45 de persoane care şi-au pierdut viaţa în urmă cu un an în confruntările dintre forţele de ordine şi opozanţii militari care conduceau ţara la acea vreme.