Sediul televiziunii din Palestina a fost bombardat de aviaţia din Israel VIDEO

Miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 65 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte 365.

13 mai 2021, 07:38

Israelul este angajat pe două fronturi, intensificând raidurile aeriene împotriva militanţilor islamişti ai Hamas din Palestina şi combătând revoltele din oraşele sale cu populaţie mixtă, iudeo-arabă, transmite joi AFP preluat de agerpres.

La scurt timp după miezul nopţii de miercuri spre joi, alarmele s-au activat în sudul ţării, la Tel Aviv însă, pentru prima oară de la escaladarea violenţelor luni, şi în nordul Israelului.

Între timp, forţele aeriene israeliene au lovit poziţii ale Hamas din Palestina  vizând, printre altele, obiective care au legătură cu operaţiunile de contraspionaj ale Hamas, precum şi locuinţa unui comandat al mişcării, Iyad Tayeb.

Violenţe extreme în Israel, dublate de atacuri cu rachete. Bărbat bătut cu cruzime de extremişti IMAGINI ŞOCANTE

În Fâşia Gaza, cel mai recent bilanţ al victimelor indică 67 de morţi, inclusiv 17 copii, şi aproape 400 de răniţi.

În tabăra israeliană, numărul morţilor a crescut la şapte. „Ca represalii pentru raidul asupra turnului Al-Shoruk şi moartea unui grup de lideri”, Hamas a lansat miercuri seară peste o sută de rachete spre Israel, dintre care mai multe au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Domul de fier.
Avioanele de luptă israeliene au distrus miercuri a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente, scrie middleeasteye.net.

Turnul Al-Shorouk adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, și este a treia clădire din Fâșia Gaza care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la escaladarea militară dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas.

Mai mulţi comandanţi Hamas ucişi de Israel, în timpul raidurilor din Gaza. A fost omorât inclusiv comandantul aripii militare din Gaza City
Potrivit sursei citate, un F-16 israelian a lansat asupra clădirii nouă rachete. Turnul Al-Shorouk a mai fost vizat de atacuri în timpul confruntărilor din 2014. Până acum, însă, israelienii loveau clădirea punctual, distrugând anumite apartamente sau birouri. De această dată nu a mai fost cazul, turnul fiind distrus complet.

Confruntările interetnice din oraşele israeliene au izbucnit marţi seară, în oraşul Lod, situat în apropiere de Tel Aviv, pe fondul conflictului general între armata israeliană şi grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, care au lansat peste 1.300 de rachete spre Israel în ultimele 48 de ore.


loading...
Partenerii noștri