Sediul unei primării vasluiene cu pereţii crăpaţi, în pericol de prăbuşire

Sediul Primăriei vasluiene Cozmeşti este în pericol de prăbuşire peste salariaţi şi peste localnicii care-i trec pragul, din cauza degradării continue a clădirii vechi de peste o sută de ani. Toţi pereţii instituţiei din paie şi lut sunt crăpaţi, iar în birouri plouă aproape ca afară.

03 apr. 2013, 20:00
Sediul unei primării vasluiene cu pereţii crăpaţi, în pericol de prăbuşire

Prefectura Vaslui a solicitat sprijin financiar urgent din Fondul de rezervă al Guvernului pentru construcţia unei primării noi în comuna Cozmeşti, după ce, în urma unui control efectuat de autorităţile statului, s-a constatat că actualul sediu al primăriei este într-un real pericol de prăbuşire, scrie Mediafax.

În raportul înaintat Guvernului, autorităţile vasluiene susţin că acoperişul clădirii este foarte degradat şi plouă în toate încăperile, iar pereţii sunt crăpaţi astfel încât imobilul nu ar mai rezista nici măcar la un cutremur de 5 grade.

„Din cele constatate la faţa locului, sediul Primăriei Cozmeşti reprezintă un real pericol, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru salariaţi. La această oră, autorităţile locale se confruntă cu o lipsă acută de fonduri şi nu îşi permit să investească într-un sediu nou sau să reabiliteze clădirea. De aceea, am înaintat Ministerului Afacerilor Interne un proiect de Hotărâre de Guvern, însoţit de o notă de fundamentare, prin intermediul cărora am solicitat alocarea unei sume necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013”, a declarat, miercuri, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Până la mijlocul lunii trecute, atunci când o parte din acoperişul Primăriei Cozmeşti a ars în urma unui incendiu, în acelaşi imobil a funcţionat şi postul comunal de Poliţie, care, între timp, a fost mutat în comuna învecinată.

Imobilul în care îşi desfăşoară Primăria Cozmeşti a fost construit între anii 1900-1910 şi a funcţionat ca unitate de învăţământ până în anii 2000.