Şef de poliţie din Botoşani, cercetat pentru moartea unui om

Un bărbat care a fost ţinut 12 ore în comă într-o secţie de poliţie din Botoşani a murit la spital. Un şef de post este acum cercetat pentru omor deosebit de grav, informează România TV.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 14:43
Şef de poliţie din Botoşani, cercetat pentru moartea unui om

În urmă cu o săptămână, sâmbătă seară, după un spectacol ce a avut loc în localitatea Viişoara, Ioanel Ciobanu, împreună cu soţia sa, ambii aflaţi într-o avansată stare de ebrietate, au încercat să intre cu căruţa în curtea căminului cultural, potrivit stiri.botosani.ro.

Aceştia au fost opriţi de poliţiştii care erau la faţa locului, însă bărbatul a devenit recalcitrant. Acesta chiar a lovit cu biciul un poliţist, pe Mircea Grigore, căruia i-a spart arcada şi care are nevoie 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Oamenii legii l-au încătuşat pe bărbat şi l-au dus la Postul de Poliţie din Viişoara, unde i-au întocmit dosar penal pentru ultraj, cazul fiind preluat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Poliţiştii l-au chemat la un moment dat şi pe asistentul medical din Viişoara, pentru a-l vedea pe bărbat. Ulterior, el a fost transportat la Poliţia din Darabani, pentru audieri.

Întrucât nu se mai trezea, poliţiştii au chemat o Ambulanţă, care l-a transportat pe bărbat la spital, medicii concluzionând că prezintă  un traumatism cranian. Din cauză stării grave în care se afla, el a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, unde a decedat luni dimineaţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani îl cercetează acum pe şeful de post din Viişoara, Mircea Grigore, pentru a vedea dacă are vreo implicare.