Şef din Primăria Constanţa, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un funcţionar public cu funcţie de conducere şi control din Primăria Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
25 oct. 2013, 16:07
Şef din Primăria Constanţa, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciu Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Andrei Cristian Militaru, funcţionar public cu funcţie de conducere şi control – Şef al Serviciului activitate comercială al Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, pentru trafic de influenţă.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada iulie – 2 septembrie, inculpatul Militaru a pretins de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale din Constanţa, prin intermediar, suma de 2.900 euro, redusă ulterior la 2.400 euro.

„În schimbul banilor, inculpatul a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa competenţi să elibereze, cu celeritate, trei autorizaţii de funcţionare pentru comerţul stradal. Autorizaţiile fuseseră solicitate de denunţător pentru locaţii situate pe domeniul public al Municipiului Constanţa”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Constanţa.