Şef secţie ATI, declaraţia care dă fiori românilor: În curând vom alege între pacienţi

Florin Roşu, şeful secţiei de Terapie Intensivă a  Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat că în curând medicii vor fi nevoiţi să aleagă între pacienţi. Acesta a precizat că, atunci când va veni acest moment, se vor face comisii medicale deoarece nu poate decide un singur medic viaţa unui om. 

06 oct. 2020, 16:56
Şef secţie ATI, declaraţia care dă fiori românilor: În curând vom alege între pacienţi

Florin Roşu, şeful secţiei de Terapie Intensivă a  Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat că situatia Spaniei, Italiei, se apropie din ce in ce mai mult de noi.

„Trecem printr-o perioada nu dificila, foarte dificila. Daca nu ne vom da toti mana cu mana sa trecem peste perioada aceasta, perioada de cumpana se va prelungi. In Iasi, daca discutam de pacientul care are nevoie de ingrijire ATI, lucram la capacitate maxima. Situatia Spaniei, Italiei, se apropie din ce in ce mai mult de noi.

Pana acum am reusit sa gestionam cazurile care aveau nevoie de ATI si nu am ajuns in situatia sa alegem intre pacienti. Ne dorim sa nu ajungem in situatia asta. Nu ne aflam in situatia asta acum, dar momentul este foarte aproape. In cazul in care vom ajunge, vom face comisii medicale, nu poate decide un singur medic viata unui om si vom alege pacientul care are cele mai mai mari sanse sa treaca peste aceasta epidemie dificila. Speram sa nu ajungem in aceasta situatie.

Eu anul asta n-am avut concediu si sunt convins ca nic nu voi avea. Nu-i nicio problema, stiu ce meserie mi-am ales. Dar asistentele, infiermierele, din punct de vedere psihologic, emotional, personalul medical este pe final de capacitate de munca. Si din nefericire nu observam acea luminita de la capatul tunelului”, a declarat Florin Roșu la Antena 3. 

Reamintim că numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 139.612 marţi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 2.121 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, 403 fiind în Bucureşti. De asemenea, 73 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 608 pacienţi. Numărul deceselor şi cel al pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă sunt cele mai mari de la declanşarea pandemiei.

Citeşte şi Nelu Tătaru, despre locurile la ATI în Bucureşti: În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse