Şefa ANM anunţă urgia! Vreme extremă în România: cât de mult scad temperaturile la finalul săptămânii

Conform prognozei meteorologice prezentate de Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), se așteaptă ca vremea să se schimbe radical la sfârşitul acestei săptămâni.

21 nov. 2023, 16:49
Şefa ANM anunţă urgia! Vreme extremă în România: cât de mult scad temperaturile la finalul săptămânii
Şefa ANM anunţă urgia! Vreme extremă în România: cât de mult scad temperaturile la finalul săptămânii

În cadrul unei intervenții la Antena 3, Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a furnizat detalii despre evoluția vremii în perioada imediat următoare, oferind informații relevante pentru sărbătorile de iarnă.

Potrivit acesteia, este încă prematur să se facă predicții precise pentru perioada sărbătorilor, dar a oferit detalii despre condițiile meteorologice imediate. Astfel, astăzi se anticipează o vreme mai caldă, cu temperatura de 14 grade Celsius în București. Mâine, temperaturile se apropie de normalul termic, variind între 4 și 13 grade Celsius, iar joi se menține o temperatură moderată, între 3 și 10 grade Celsius. Vineri aduce o ușoară creștere termică, cu valori cuprinse între 15 și 16 grade Celsius.

Cu toate acestea, directorul ANM a atras atenția asupra unei scăderi semnificative a temperaturilor în week-end. Sâmbătă și duminică, se prognozează maxime cuprinse între 2 și 9 grade Celsius, iar duminică chiar se anticipă valori mai scăzute, între -5 și 5 grade Celsius.

Citeşte şi: Ciclonul Federico mătură România! Litoralul românesc este distrus după ce a fost luat pe sus de fenomenul meteo numit „storm surge”

Elena Mateescu a adăugat că se așteaptă valori ale cantităților de precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, între 15 și 20 de litri. La munte, se prognozează ninsori predominante, însoțite de intensificări ale vântului și rafale de 80-90 km/h. În week-end, este posibil să predomine precipitațiile în cea mai mare parte a țării, inclusiv lapoviță și ninsoare, atât în zona montană înaltă, cât și în zonele mai joase de relief.

Pentru a face față acestor schimbări de vreme, este recomandat să fiți pregătiți și să vă adaptați în consecință, mai ales în zonele afectate de precipitații și răcire semnificativă a temperaturilor.