Şefa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, o apropiată a lui Darius Vâlcov, demisă de premierul Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a semnat luni decizia de revocare din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Este vorba despre a Adriana Cotel, o apropiată a fostului consilier al premierului Darius Vâlcov şi şefei ANAF, Mihaela Triculescu, demisă luni de ministrul Eugen Teodorovici. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2019, 12:32
Şefa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, o apropiată a lui Darius Vâlcov, demisă de premierul Viorica Dăncilă

După înlăturarea Adrianei Cotel de la conducerea CNAS, atribuţiile de preşedinte vor fi exercitate temporar de vicepreşedintele Răzvan Teohari Vulcănescu, potrivit unui alte hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Adriana Cotel a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, la sfârşitul lunii ianuarie 2019. Ea l-a înlocuit atunci la conducerea CNAS pe Răzvan Teohari Vulcănescu, cel care a condus instituția începând din septembrie 2017.

Anterior, Adriana Cotel a deţinut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), funcţie deţinută timp de 3 luni. Înainte de numirea de conducerea ANM, Adriana Cotel era specialist în biotehnologie la compania Alvogen Romania, un producător de medicamente. 

Presa a scris că Adriana Cotel este legată printr-o prietenie veche de Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului Dăncilă. Adriana Cotel l-a cunoscut pe Darius Vâlcov prin intermediul lui Andrei Iordache, şef la Direcţia de Sănătate Publică Olt şi om de casă al consilierului pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.