Şefa CSM, Lia Savonea, confirmă că ANI îi verifică averea şi acuză "acţiuni de discreditare"

Publicat: Miercuri, 02 Octombrie 2019 09:30 // Actualizat: Miercuri, 02 Octombrie 2019 09:47 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, susţine, într-un comunicat de presă, că apariţia în presă a informaţiei că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îi verifică averea şi că a întocmit propuneri legislative de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea ANI reprezintă "acţiuni de discreditare" la adresa sa.

"Președintele Consiliului Superior al Magistraturii reține că în cursul zilei de 1 octombrie 2019 au fost lansate în spațiul public, prin intermediul mass-media, afirmații grave, false și inexacte, privind întocmirea unor propuneri legislative de către președintele CSM de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale de Integritate, precum și informații din cadrul unei proceduri confidențiale conform dispozițiilor legale în vigoare.

În privinţa propunerii de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale de Integritate, menţionăm faptul că începând cu data de 9 mai 2019, CSM a iniţiat o lucrare având acest obiect, finalizată la data de 03 iulie 2019, în cadrul Comisiei nr.1 - comună "Legislație și cooperare interinstituțională", după o amplă consultare a tuturor instanţelor şi parchetelor.

Prin urmare, afirmaţia din mass-media potrivit căreia propunerile de modificare legislativă au aparţinut preşedintelui CSM şi au urmărit eludarea unei proceduri de evaluare derulată de ANI este complet falsă", susţine Lia Savonea în comunicatul de presă.

Savonea a vorbit şi despre verificarea averii de ANI.

"La data de 26 august 2019, președintelui Consiliului Superior al Magistraturii i-a fost adusă la cunoștință declanșarea de către ANI a procedurilor specifice activității de evaluare ca urmare a unei sesizări transmise de o „persoană fizică".

Lucrarea apare ca fiind înregistrată la ANI la data de 12 august 2019, aşadar mult după închiderea lucrării vizând propunerile de modificare legislativă, respectiv 3 iulie 2019.

Procedura de verificare preliminară, expres prevăzută de lege, a fost derulată de ANI cu o celeritate neobişnuită dacă avem în vedere multitudinea activităţilor (înregistrarea şi repartizarea lucrării, procedura de evaluare, întocmirea şi comunicarea informării) derulate în numai 8 zile, într-o perioadă tradiţional afectată concediilor de odihnă", mai precizează Savonea.

În opinia Liei Savonea, apariţia în presă a informaţiei că ANI îi verifică averea şi că a întocmit propuneri legislative de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea ANI reprezintă "acţiuni de discreditare" la adresa sa.

"Fără a interfera în activitatea ce se desfăşoară în cadrul acestei proceduri a cărei finalizare cât mai grabnică este în interesul preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, elementele factuale mai sus relevate, dublate de transmiterea cu încălcarea legii a informaţiei vizând „cercetarea averii" către mass-media justifică suspiciunea existenţei unor acţiuni de discreditare", se mai arată în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H