Şefa de cabinet a premierului Dăncilă şi-a dat demisia din Guvern şi din PSD: Partidul s-a îndepărtat de valorile stângii europene

Roxana Popa, şefa de cabinet a premierului Viorica Dăncilă, şi-a anunţat vineri demisia din guvern şi din PSD. Ea se plânge că partidul condus de Liviu Dragnea că s-a îndepărtat de valorile stângii europene.

RomaniaTV.net
29 mart. 2019, 11:43

„Vă aduc la cunoștință demisia din calitatea de membru, cu o vechime de 15 ani, al Partidului Social Democrat, ca urmare a îndepărtării PSD de valorile stângii europene. Demisia este valabilă de azi, 29.03.2019”, a scris Roxana Popa în demisia postată pe Facebook.

Demisia șefei de cabinet a premierului vine în contextul preesiunilor tot mai mari puse de Liviu Dragnea pe Viorica Dăncilă pentru a adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale, act normativ care l-ar scăpa pe liderul PSD de toate dosarele penale și i-ar albi înclusiv cazierul, stergându-i condamnarea din dosarul Referendumul.

Potrivit surselor G4media.ro, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost avertizat că va fi schimbat din funcție dacă nu semnează ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală. Potrivit surselor citate, Toader nu ar fi dispus să-și pună semnătura pe OUG, mai ales după ce experții Comisiei Europene au refuzat să-și dea acordul pe modificările propuse.