Şefa de la Institutul Marius Nasta: La jumătate dintre pacienţii asimptomatici apar aceste probleme

Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, trage un semnal de alarmă privind problemele care pot apărea din cauza coronavirusului chiar şi la pacienţii asimptomatici. 

24 iul. 2020, 11:50
Şefa de la Institutul Marius Nasta: La jumătate dintre pacienţii asimptomatici apar aceste probleme

Şefa de la Institutul „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că spitalul lucrează în permanență la capacitate de 100%.

„Acum s-au externat cinci pacienți, iar locurile vor fi ocupate în următoarea oră. Nu am avut niciodată această situație de când a început pandemia. Din datele de până acum, nu cred că se va termina prea repede și nici prea bine”, a spus dr. Mahler la Digi24. 

Şefa de la Institutul Marius Nasta precizează că la aproape jumătate dintre pacienţii asimptomatici apar probleme serioase la plămâni, care pot evolua foarte rapid în agravarea stării pacientului. Dr. Beatrice Mahler susține că scanarea plâmânilor și analizele de sânge ar trebui să fie obligatorii.

„Ar trebui să fie obligatorie scanarea plămânilor. S-au făcut studii pe grupuri mici de pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare și s-a constatat că la jumătate dintre ei apar modificări imagistice. Sunt aparent asimptomatici, dar pot avea o evoluție fulminantă, care duce la terapie intensivă sau chiar la deces”, a mai precizat dr. Beatrice Mahler. 

Citeşte şi Klaus Iohannis în pericol de izolare. Un angajat al uzinei Ford a fost depistat pozitiv cu COVID la o zi după vizita preşedintelui