Şefa DIICOT, prima reacţie la finalizarea dosarului Caracal: Ce a fost omeneşte şi legal posibil pentru aflarea adevărului s-a făcut

Procurorul şef interimar al DIICOT Georgiana Hossu a avut prima declarație publică despre dosarul Caracal după trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă. Hossu a făcut primele precizări despre caz la Ministerul Justiției unde a susținut interviul în cazul candidaturii sale pentru a deveni șef plin la DIICOT.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 13:16
Şefa DIICOT, prima reacţie la finalizarea dosarului Caracal: Ce a fost omeneşte şi legal posibil pentru aflarea adevărului s-a făcut

Întrebată dacă este împăcată cu modul de instrumentare a dosarului Caracal, Giorgiana Hossu a declarat că „acest caz a generat o foarte puternică emoţie publică şi pot să înţeleg că oamenii au simţit cumva că sunt insuficient apăraţi”.

„Dacă au existat deficienţe în comunicarea publică, dacă nu am fost suficienţi de deschişi în comunicarea publică, cred că este un lucru pe care eu ar trebui să mi-l asum”, a explicat Giorgiana Hossu.

„Din perspectiva cealaltă, a investigaţiei penale, cred că colegii mei au fost extraordinar de eficienţi, foarte bine pregătiţi, atât colegii mei procurori, cât şi colegii mei poliţişti, că au făcut un lucru foarte bun şi că au finalizat dosarul astfel încât probele administrate să conducă în final la condamnarea definitivă. Tot ce a fost omeneşte posibil şi legal posibil pentru aflarea adevărului judiciar s-a făcut şi absolut toate probele fundamentează trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Colegii mei au dat dovadă de o dăruire şi de un profesionalism rar întâlnite”, a comentat Giorgiana Hossu la interviu.