Şefa diplomaţiei UE: Acordul de pace încheiat la Minsk, singura cale de urmat în Ucraina

Acordul de armistițiu mediat de europeni rămâne singura cale de a asigura pacea în Ucraina, a declarat marți, la Londra, șefa diplomației UE, Federica Mogherini, relatează Reuters.

24 feb. 2015, 10:45
Şefa diplomaţiei UE: Acordul de pace încheiat la Minsk, singura cale de urmat în Ucraina

Federica Mogherini crede că acordul de pace încheiat la Minsk este singura cale de urmat în Ucraina, potrivit Agerpres.

‘Trebuie să facem în așa fel încât să reușească. Este singurul acord care a fost semnat de părți, este susținut de o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU, și este singura cale pe care o avem să facem posibilă pacea în Ucraina’, a declarat Mogherini pentru BBC în timpul unei deplasări la Londra.

Luptele dintre armata ucraineană și rebelii proruși au continuat în ciuda intrării în vigoare de o săptămână a armistițiului negociat la Minsk, ceea ce pune în pericol de eșec acordul recent semnat.

‘Au loc în continuare lupte. Există unele locuri în care armistițiul funcționează. Trebuie să facem ca acest efort diplomatic să dea roade’, a mai spus ea.

‘Singurul mod în care putem face asta este un amestec de presiune diplomatică și presiune economică’, a mai afirmat Înaltul reprezentant UE pentru afaceri externe și politica de securitate.