Şefa DSP Giurgiu, confirmată cu coronavirus. DOCUMENT EXCLUSIV

Publicat: Miercuri, 29 Iulie 2020 21:01 // Actualizat: Miercuri, 29 Iulie 2020 22:29 // Sursa: romaniatv.net

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul Giurgiu a fost confirmată cu coronavirus. Anunţul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Marian Mina la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.  

Șefa DSP Giurgiu, Micu Claudia, a fost confirmată cu coronavirus la o zi după ce l-a băgat în carantină forțată pe Președintele Consiliului Județean. Potrivit primelor informaţii, acesta prezintă o formă uşoară a bolii.

Testul pentru coronavirus a fost efectuat într-un laborator al Spitalului Județean Giurgiu. Rezultatele au ieșit pozitive. O anchetă epidemiologică a fost deschisă în acest caz și urmează să fie stabiliți contacții.

Reamintim că localitatea Cartojani din județul Giurgiu a intrat în carantină începând cu data de 22 iulie, de la ora 17, după ce au fost raportate 32 de persoane infectate cu COVID-19 prin transmitere comunitară, la o populaţie de 3.600 de locuitori, "riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare", a informat Prefectura Giurgiu.

Măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află în zona vizată de carantină:

-identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în zona menționată la art. 1, alin. (2) și introducerea acestora în bazele de date dedicate.

-limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

-evaluarea de către DSP a oportunității și prioritizării de testare a persoanelor și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către INSP / Ministerul Sănătății.

-stabilirea, prin grija administrației publice locale și a IPJ a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulație care tranzitează zona și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri.

-purtarea măștilor de protecție de către toate persoanele aflate în spațiile publice.

-asigurarea ordinii publice se realizează de către poliția locală, iar în situația în care poliția locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică se asigură de către Jandarmeria Română sau Poliția Română, după caz.

Citeşte şi Al şaselea caz de coronavirus la TVR. Angajaţii infectaţi nu au interacţionat unul cu celălalt

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Giurgiu sefa dsp giurgiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H