Şefa FMI a primit NUP de la Parchetul francez, în afacerea Tapie-Credit Lyonnais

Parchetul francez a recomandat neînceperea urmăririi penale contra actualului director general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, în afacerea Tapie-Crédit Lyonnais, din anul 2008, atunci când Lagarde era ministru al economiei și finanțelor în Franța, transmit miercuri AFP și DPA, citate de Agerpres. 

23 sept. 2015, 06:08
Şefa FMI a primit NUP de la Parchetul francez, în afacerea Tapie-Credit Lyonnais

Cererea ar fi fost formulată de procurorul general al Curții de Casație de pe lângă Curtea de Justiție a Republicii Franceze (CJR). Totuși, nici CJR, nici Yves Repiquet, avocatul lui Christine Lagarde, nu au confirmat deocamdată această informație.

Dacă magistrații CJR — singura instanță abilitată să ancheteze membri ai guvernului francez pentru fapte comise în timpul mandatului lor — dau curs recomandărilor procurorului, atunci acest caz va fi închis.

În august anul trecut, Christine Lagarde a fost inculpată în Franța pentru „neglijență”, pentru rolul său presupus într-un caz controversat de arbitraj în favoarea lui Bernard Tapie, care a primit 403 milioane de euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul suferit în urma vânzării companiei Adidas, informează Agerpres.

Citeşte şi Şefa FMI, INCULPATĂ. Christine Lagarde, implicată într-o afacere de arbitraj foarte controversată

Anchetatorii au decis în mai 2013 să o plaseze pe directoarea FMI sub statutul intermediar de martor asistat.

Tot în acest dosar, cinci persoane, printre care Bernard Tapie și fostul șef de cabinet al lui Christine Lagarde, Stéphane Richard, au fost inculpați pentru „escrocherie în grup organizat”.