Şefa ICCJ, Livia Stanciu, REACŢIE DURĂ după votul în cazul PONTA: Legea nu este egală pentru toţi cetăţenii

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a lansat, miercuri dimineaţă, un atac dur la adresa premierului Victor Ponta şi a Parlamentului, după votul dat în urmă cu o zi în Camera Deputaţilor împotriva cererii DNA de urmărire penală a şefului Executivului. Şefa Înaltei Curţi a spus că "legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României".

10 iun. 2015, 07:08
Şefa ICCJ, Livia Stanciu, REACŢIE DURĂ după votul în cazul PONTA: Legea nu este egală pentru toţi cetăţenii

Livia Stanciu a declarat, miercuri dimineaţă, la intrarea în sediul CSM, că după ceea ce s-a întâmplat marţi în Parlament poate concluziona că legea nu este egală pentru toţi.

Întrebată astfel despre declarația președintelui Klaus Iohannis, care a catalogat ca ”o zi tristă pentru democrație” votul de marți din Camera Deputaților, şefa ICCj a spus: „Ceea ce s-a întâmplat în Parlament, din punctul meu de vedere, demonstrează că legea nu este egală pentru toți cetățenii României”.

CITEŞTE ŞI Deputaţii au RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui VICTOR PONTA. Scorul: 231 de voturi la 120

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți, cu privire la votul Parlamentului în cazul lui Victor Ponta, că este o zi „tristă” pentru democrație, arătând că „să distrugi instituții și principii pentru a salva cariera unei persoane este inacceptabil”.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta cu 231 de voturi pentru și 120 împotrivă.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.