Şefa ICCJ: Procurorii care vor lucra la secţia pentru anchetarea magistraţilor trebuie să fie independenţi

Publicat: Marţi, 25 Septembrie 2018 09:51 // Actualizat: Marţi, 25 Septembrie 2018 09:51 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a precizat marţi că nu s-a opus niciodată înfiinţării secţiei speciale care să ancheteze magistraţi, aceasta apreciind că procurorii care vor lucra în cadrul acestei structuri trebuie să fie independenţi, bine pregătiţi profesional şi puternici.

"Noi ne-am sus punctele de vedere la momentul la care proiectul era în discuţie publică, iar pe mine personal, nu cred că m-aţi auzit vreodată opunându-mă creării unei asemenea secţii. Singura problemă pe care mi-o puneam eu era de organizare, dar probabil că lucrurile se vor organiza. S-a aprobat deja în cadrul CSM un regulament de organizare şi funcţionare a acestei secţii” a afirmat Cristina Tarcea marţi.

Întrebată ce calităţi ar trebui să aibă procurorii care vor activa în această secţie, Cristina Tarcea a răspuns că aceştia trebuie să fie „independenţi, bine pregătiţi profesional şi puternici”.

Ea a adăugat că şi în magistratură, ca de altfel în toate profesiile, sunt oameni foarte bine pregătiţi profesional şi oameni mai puţin pregătiţi profesional.

„În ceea ce priveşte independenţa, eu cred că una dintre premisele de la care pleacă reglementările constituţionale este şi independenţa. Am declarat-o public cu diferite ocazii că una dintre calităţile magistraţilor este independenţa” a mai spus Tarcea.

Citeşte şi: Cristina Tarcea îi răspunde lui Liviu Dragnea: La ÎCCJ se respectă legea şi judecătorii respectă legea cu orice risc

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cristina Tarcea CSM Înalta Curte de Casatie si Justitie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7558
RON
22 Mar
noapte 4 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H