Şefa Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Gerota este în stare gravă. Arafat: „Este în stare critică, dar în viaţă”

Ştirea Digi 24 referitoare la decesul primului medic nu se confirmă. "Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat. Este în stare critică, dar este în viaţă. Acum am primit cert confirmarea!", a transmis Raed Arafat jurnaliştilor de pe grupul oficial de comunicare.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 22:29

Pandemia de coronavirus a lovit puternic în sistemul medical din România. Sute de medici sunt infectaţi cu Covid 19, iar dr. Alida Moise trece prin momente grele. Iniţial, s-a anunţat că medicul ar fi murit, dar Raed Arafat a anunţat că nu este vorba de deces, dar că medicul se află în stare gravă. La Spitalul Gerota a fost internat ofițerul MAI, angajat la Primăria Sectorului 4, și care nu le-a spus medicilor că a fost în Israel.

Femeia este internată la Spitalul ”Matei Balș”. Mai mulți medici și pacienți, peste 50, au fost infectați, la Spitalul Gerota, de ofițerul MAI care a ascuns că a fost plecat în Israel. Pe numele lui a fost, de altfel, deschis și un dosar penal.

România s-ar putea confrunta cu deficienţe majore în lupta cu coronavirusul. Spitalele dispun de doar 1.361 ventilatoare mecanice

Încă un deces al unei persoane confirmate cu coronavirus a fost anunţat, vineri seară fiind vorba de un bărbat de 65 de ani din judeţul Timiş, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare. Bilanţul a urcat astfel la 26 de morţi. Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus era vineri la ora 13:00 de 1292 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 263 de persoane, fiind cel mai mare număr înregistrat de la declanşarea epidemiei în România. Un număr de 32 de pacienţi se află la ATI, starea a 24 dintre ei fiind gravă.