Şefa SGG ar putea fi demisă. Ea susţine că a sesizat singură ANI

Secretarul General al Guvernului, Daniela Andreescu, a sesizat personal încă din 22 noiembrie Agenţia Naţională de Integritate privind un posibil conflict de interes în cazul său, a precizat Secretariatul General al Guvernului.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 10:22
Şefa SGG ar putea fi demisă. Ea susţine că a sesizat singură ANI

„În data de 22.11.2011, secretarul general al Guvernului Daniela Nicoleta Andreescu a sesizat personal Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.) urmare subiectelor apărute în mass-media privind un posibil conflict de interese. Sesizarea a fost înregistrată la A.N.I. cu nr.3187/ 22.11.2011”, se arată în comunicatul SGG.

Surse guvernamentale citate de Mediafax spun că situaţia în Cabinet a secretarului general al Guvernului este incertă, avansând informaţia că acesta ar putea fi demisă de premierul Boc sau s-ar putea retrage din funcţie la finalul şedinţei Executivului, fără ca la acest moment să existe o decizie.

Şedinţa de guvern a început la ora 10.00, iar miniştrii au ascultat inclusiv o notă prezentată de Andreescu privind ultimele modificări aduse ordonanţei de vânzare a imobilelor RA-APPS, înaintea publicării în Monitorul Oficial, fără să se discute şi de situaţia acesteia.

Surse din Palatul Victoria afirmă însă că există posibilitatea ca, la finalul şedinţei, premierul să aibă o discuţie privată cu şeful SGG, în care să-i ceară demisia, ca o consecinţă firească a scandalului din ultimele zile privind spaţiile RA-APPS atribuite membrilor familiei sale.

În acelaşi timp, surse oficiale susţin că preşedintele Traian Băsescu i-ar fi solicitat premierului demiterea Danielei Andreescu de la conducerea SGG.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri că ANI trebuie să răspundă la toate întrebările referitoare la posibilitatea existenţei vreunui conflict de interese în cazul secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, Daniela Andreescu s-ar afla într-un conflict de interese pentru că fiica sa deţine o firmă care are închiriat un sediu într-o clădire a Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), instituţie care se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Într-un comunicat de presă al SGG, Andreescu neagă aceste acuzaţii, susţinând că SGG nu se substituie RA-APPS.