Şefa SGG, Daniela Andreescu, a fost demisă

Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a fost revocat din funcţie, a anunţat premierul Emil Boc, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 15:16
Şefa SGG, Daniela Andreescu, a fost demisă

Şefa Secretariatului General al Guvernului, Daniela Andreescu, a fost demisă de prim-ministru Emil Boc. Premierul a precizat că în zilele următoare va anunţa şi numele persoanei care va asigura interimatul.

Întrebat de jurnalişti ce a stat la baza deciziei de revocare, dacă a primit o înştiinţare de la ANI în privinţa unei verificări a Danielei Andreescu, premierul Emil Boc a precizat că este „o decizie administrativă”, „şi domna Andreescu, şi autorităţile abilitate, adică ANI, vor face precizările necesare”, şi că la această oră nu a primit nicio inştiinţare de la ANI.

„Este o decizie a primului-ministru. Este vorba de o decizie suverană, desemnarea şi revocarea secretarului general al Guvernului este un atribut exclusiv al primului-ministru”, a completat Emil Boc.

Înainte de a ieşi la declaraţii la Palatul Victoria, surse citate de MEDIAFAX precizau că Emil Boc a avut o discuţie aprinsă în biroul său cu Daniela Andreescu despre spaţiile RA-APPS atribuite de aceasta membrilor familiei ei.

Discuţiile erau tensionate, iar premierul ţipa de se auzea prin uşă„, au afirmat sursele.