Şefa Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, acuzată de conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării medicului Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, pentru conflict de interese în materie penală.

RomaniaTV.net
19 sept. 2013, 12:46
Şefa Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, acuzată de conflict de interese

Potrivit unui comunicat al ANI, Monica Pop a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât, în calitate de manager, a încheiat în perioada 2010 – 2013 un număr de 62 de contracte de asistenţă juridică şi de reprezentare în instanţă a intereselor spitalului cu cabinetele de avocatură Puiu Gabriela şi Gătejeanu Florian.

Valoarea celor 62 de contracte ale spitalului cu cabinetele de avocatură este de 60.650 lei.

Totodată, cabinetele de avocatură Puiu Gabriela şi Gătejeanu Florian au reprezentat în instanţă şi interesele acesteia, în calitate de persoană fizică, în aceleaşi procese civile ale căror părţi sunt Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti şi Monica Pop.

În acest sens, între Monica Pop şi cabinetele de avocatură menţionate au fost încheiate 27 de contracte de asistenţă juridică şi reprezentare, în valoare totală de 6.000 lei.

Astfel, cabinetele de avocatură au fost remunerate atât de Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, reprezentat de Monica Pop, în calitate de manager, cât şi de persoana fizică Monica Pop.