TIPIC ROMÂNESC: Şefi de la Drumuri şi Poduri, blocaţi în nămeţi, în Botoşani

Un echipaj al Direcţiei Judeţele Drumuri şi Poduri Botoşani, din care face parte şi directorul Sorin Clim, este înzăpezit între localităţile Mitoc şi Avrămeni. Din convoi face parte şi un echipaj ISU Botoşani.

16 dec. 2012, 11:16
TIPIC ROMÂNESC: Şefi de la Drumuri şi Poduri, blocaţi în nămeţi, în Botoşani

Şeful Direcţiei Judeţene Drumuri şi Poduri Botoşani, Sorin Clim, este înzăpezit între localităţile Mitoc şi Avrămeni de sâmbătă, de la ora 11.00.

„Suntem aici de sâmbătă de la ora 11, după ce am acţionat vineri seară cu utilajele pentru a străpunge drumul de la Vlădeni spre Mitoc pentru salvarea bebeluşului cu arsuri care trebuia să fie trimis spre Bucureşti. La întoarcere am intrat cu toate utilajele pentru a ajunge spre Botoşani cu mama copilului şi, din cauza viscolului puternic, suntem blocaţi. Dacă n-ar fi viscol, utilajele ar putea să îşi facă treaba”, a spus directorul DJDP Botoşani, la România TV.

Din convoi face parte şi un echipaj ISU care a participat la operaţiunea de salvare a unui bebeluş de 9 luni opărit cu apă clocotită, care a fost preluat, sâmbătă, de un elicopter şi adus la Bucureşti. „Echipajul s-a deplasat încă de vineri, împreună cu ambulanţa, spre Mitoc, pentru salvarea unui bebedluş de 9 luni opărit. La întoarcere, tot convoiul a rămas înzăpezit şi sunt şi acum blocaţi. Dar au combustibil, au primit hrană din partea autorităţilor, au fost cazaţi pe timpul nopţii”, a declarat, la România TV, Dorina Lupu, reprezentant ISU Botoşani.

Judeţul Botoşani se numără printre cele mai afectate din cauza codului galben de ninsori şi viscol care a fost instituit asupra Moldovei şi este valabil până luni la ora 10.00. Patru drumuri naţionale din Botoşani sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului.