Şefi de la Goodyear luaţi ostatici de angajaţi din cauza închiderii unei fabrici

Publicat: Luni, 06 Ianuarie 2014 21:17 // Actualizat: Luni, 06 Ianuarie 2014 21:17 // Sursa: romaniatv.net

Doi directori ai subsidiarei din Franţa a producătorului american de anvelope Goodyear Tire & Rubber au fost luaţi, luni, ostatici de membrii unui sindicat şi alţi angajaţi, într-o dispută legată de salariile compensatorii care trebuie plătite în urma închiderii unei fabrici.

Foto: presstv.ir

"Directorul şi şeful Departamentului de Resurse Umane au fost reţinuţi. Vor fi ţinuţi ostatici până când vom avea garanţii că vor fi începute negocieri reale în privinţa bonusurilor şi pachetelor de salarii compensatorii pentru toţi angajaţii", a declarat liderul sindicatului CGT la uzina Goodyear din Amiens, Mickael Wamen, citat de Bloomberg. CGT este unul dintre cele mai mari sindicate din Franţa.

Goodyear are circa 3.000 de angajaţi în Franţa şi a anunţat în ianuarie anul trecut intenţia de a închide fabrica de la Amiens.

Compania a invocat eşecul de a ajunge la un acord pentru creşterea productivităţii, după cinci ani de negocieri cu CGT, principalul sindicat activ la fabrică. Goodyear nu a precizat o dată pentru închiderea fabricii, unde lucrează aproape 1.200 de angajaţi. Niciun purtător de cuvânt al Goodyear nu a putut fi contactat pentru comentarii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 ian 13:40
...alţi angajaţi, într-o dispută legată de salariile compensatorii care trebuie plătite în urma Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H