Şeful AEP a plagiat mai mult de jumătate din lucrarea sa de doctorat, dezvăluie PressOne. Buică: „Nu din punct de vedere etic”

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu Buică, a plagiat mai bine de jumătate din teza sa de dectorat susţinută în 2016, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (UNAP), anunţă PressOne.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 06:01
Şeful AEP a plagiat mai mult de jumătate din lucrarea sa de doctorat, dezvăluie PressOne. Buică: „Nu din punct de vedere etic”
Preşedintele AEP are coronavirus. Simptomele lui Mitulețu-Buică

„Vorbim de o anumită perspectivă a plagiatului, nu din punct de vedere etic şi ştiinţific”, a fost reacţia lui Buică.

Potrivit PressOne, preşedintele AEP ar fi plagiat 58,76%, adică 124 de pagini din cele 211 ale lucrării datorită căreia a devenit doctor în Informaţii şi Securitate Naţională. 41 de pagini au fost plagiate din lucrări scrise de îndrumătorul său de doctorat, Constantin Iordache.

Constantin-Florin Mituleţu Buică l-a angajat în funcţia de consilier personal pe fiul îndrumătorului său, George Răzvan Iordache, chiar în timp ce urma studiile doctorale la UNAP.

Cerându-i-se un punct de vedere în acest sens, Buică a spus că „Da, ştiu, tot timpul sunt lucruri ciudate, dar nu aş putea să vă spun că a fost o situaţie determinantă că era şi băiatul conducătorului meu de doctorat. Nu ar avea legătură”.