Şeful ANM: Miercuri, în nordul şi în centrul Moldovei va continua să plouă

Ion Sandu, şef al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat că de luni de la ora 17.00 până marţi la ora amiază, 12 judeţe sunt sub COD PORTOCALIU. De miercuri, cinci judeţe din ţară vor mai fi afectate de precipitaţii.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 13:05
Şeful ANM: Miercuri, în nordul şi în centrul Moldovei va continua să plouă

Ion Sandu, şef al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a prezentat în Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prognoza meteo pe următoarele zile. El declarat că începând de luni până vineri după-amiaza în partea de vest, inclusiv sud-vest cu jumătatea de vest a Olteniei vom avea cantităţi de precipitaţii undeva la 10-15 l/mp.

„Începând de luni de la ora 17.00 până marţi la ora 12.00 Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Buzău, Prahova, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi sunt sub Cod Portocaliu. Mâine la ora 12.00, cu probabilitate de peste 80 %, vom ridica codul portocaliu pentru Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa şi Călăraşi. Celelalte din Moldova vor rămâne sub cod până seara, nu pot preciza acum dacă e portocaliu sau galben, dar va continua să plouă în această zonă”, a spus şeful ANM.

De asemenea, el a mai precizat că miercuri, în nordul Moldovei şi centrul Moldovei, va continua să plouă, dar cu probabilitate foarte mare ca să nu mai fie cod galben sau portocaliu. Miercuri seara va fi o pauză până sâmbătă în această parte.  

Partea grea a zilelor până miercuri sunt judeţele Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Neaţ care se suprapun în cele două atenţionări.