Șeful ANPC reacționează după acuzele lui Pescobar, patronul de la Taverna Racilor. Horia Constantinescu: „Nu suntem aici într-un bâlci, nu este în pixul meu”

Șeful ANPC reacționează după acuzele lui Pescobar, patronul de la Taverna Racilor. Horia Constantinescu a răspuns declarațiilor făcute de omul de afaceri. Omul de afaceri a explicat că este executat în direct şi că este şantajat, după ce două dintre restaurantele sale au fost închise.

21 sept. 2023, 19:51
Șeful ANPC reacționează după acuzele lui Pescobar, patronul de la Taverna Racilor. Horia Constantinescu: „Nu suntem aici într-un bâlci, nu este în pixul meu”
Șeful ANPC reacționează după acuzele lui Pescobar

Șeful ANPC reacționează după acuzele lui Pescobar. Paul Nicolau, cunoscut în mediul online ca Pescobar, patronul restaurantelor Taverna Racilor, a acuzat într-un clip video pe TikTok că este „executat în direct” şi „şantajat”, fără să spună exact cine sunt persoanele care exercită astfel de presiuni asupra sa.

Totul după ce, comisarii ANPC i-au închis restaurantele Taverna Racilor din Herăstrău, Snagov şi Timişoara. Afaceristul a acuzat că „nu acceptă să dea bani niciunui partid politic” şi a anunţat, totodată, că nu va intra în politică.

Citește și: Tzancă Uraganu îl demolează pe Pescobar după ce a fost închisă Taverna Racilor! „Nu-mi convine să merg cu copiii mei acolo să mănânc stricat dintr-o bucătarie care arată ca o epavă!” VIDEO

Șeful ANPC reacționează după acuzele lui Pescobar

Horia Constantinescu, şeful ANPC, a răspuns acuzaţiilor lansate de patronul restaurantelor închise de subalternii săi pentru deficienţele grave găsite în timpul unor controale.

În primul rând, fără să îmi doresc să intru în vreo polemică cu persoana la care faceţi referire, am convingerea că nu culoarea politică a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită de consum în restaurantul de la Timişoara, cum nu o culoare politică este cea care alimentează dintr-un puţ restaurantul de la Snagov, în pofida celor constatate de către cei de la DSP, cu referire la faptul că nici măcar acest puţ nu este verificat suficient pentru a putea furniza apă unei locaţii de alimentaţie publică, cum, de asemenea, nu are niciun fel de culoare politică informaţia pe care am primit-o, şi de la care s-a declanşat toată această acţiune, şi anume aceea că produsele din peşte sunt transportate în condiţii necorespunzătoare de la locaţia din Giurgiu către toate celelalte.

Acesta a fost motivul extinderii la absolut toate locaţiile şi, inclusiv acelaşi personaj îşi asumă în mediul online că da, este adevărat că trebuiau transportate la -18 (n.r. grade Celsius), dar că nici -6 nu este foarte rău, în condiţiile în care diferenţa de temperatură este de 12 grade la unul dintre cele mai perisabile alimente şi cele mai periculoase alimente în condiţiile depozitării şi procesării neconforme.

Nu suntem aici într-un bâlci în care fiecare îşi asumă, dar ar vrea să continue. Nu este în pixul meu, ci deciziile sunt rodul analizei unor comisii la nivelul structurilor regionale. Îmi asum în modul cel mai transparent faptul că da, este o acţiune pe care am coordonat-o, la fel ca multe altele pe care le-am coordonat la nivel naţional„, a declarat Horia Constantinescu, potrivit Antena3.ro.