Şeful arbitrajului video din Germania a fost demis. Este acuzat că o favoriza pe Schalke

Helmut Krug, şeful centrului de control însărcinat cu supervizarea asistenţei video în arbitraj (VAR), sistem aflat în teste în acest sezon în Germania, a fost demis din funcţie de către Federaţia germană (DFB), fiind acuzat că a favorizat-o pe Schalke 04, echipa sa preferată.

RomaniaTV.net
06 nov. 2017, 19:07
Şeful arbitrajului video din Germania a fost demis. Este acuzat că o favoriza pe Schalke

DFB l-a numit în locul său pe fostul arbitru din nivel înalt Lutz Michael Froehlich, care a promis într-un comunicat „transparenţă în procedurile” criticate de presa germană în ultimele zile.

Cotidianul Bild a afirmat că Hellmut Krug a intervenit de două ori în acelaşi meci din Bundesliga pentru a o favoriza pe Schalke în faţa lui Wolfsburg (1-1) pe 28 octombrie, când trebuia luată o decizie asupra unui penalty.

Luni, revista Kicker a consacrat prima pagină sistemului VAR care a adunat de mai multe săptămâni numeroase critici în Germania.

Pentru mine este important că arbitrul îşi păstrează responsabilităţile pe teren şi că jucătorii, ca şi spectatorii, au încredere în el„, a explicat succesorul său, Lutz Michael Froehlich.

VAR a provocat nemulţumiri de când a început să fie utilizat în acest sezon în Bundesliga, mai ales din cauza timpului lung în luarea unei decizii, timp în care arbitrul îl consultă pe asistentul său video.

La sfârşitul lunii octombrie, într-o directivă, DFB le-a cerut în general asistenţilor săi video să intervină mai des, chiar dacă arbitrul nu a comis o eroare vădită.