Şeful bărbatului strivit de un bloc de gheaţă la Bârlad, cercetat pentru ucidere din culpă

Luni, la Bârlad, un bărbat a murit strivit de un bloc de gheaţă desprins de pe acoperişul unui centru comercial. Autorităţile au demarat o anchetă, iar acum şeful bărbatului decedat este cercetat pentru ucidere din culpă.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 10:00
Şeful bărbatului strivit de un bloc de gheaţă la Bârlad, cercetat pentru ucidere din culpă

Victima, care era angajat al centrului comercial lângă care s-a produs accidentul, fusese trimisă de directorul general să cureţe gheaţa de pe terasă, moment în care peste el a căzut un bloc de gheaţă desprins de pe acoperiş.

Conducerea societăţii este trasă la răspundere pentru că nu i-a asigurat angajatului echipamentul necesar pentru protecţie. Societatea riscă o amendă de 50.000 de lei.

Proprietarul clădirii a fost, de asemenea, amendat cu 25.000 de lei.

Bărbatul accidentat de blocul de gheaţă a murit în câteva zeci de minute de la producerea accidentului, din cauza multiplelor traumatisme suferite, în ciuda faptului că ambulanţa a ajuns rapid la locul accidentului şi l-a transportat la spital, după ce i-a acordat primul ajutor.

În toată ţara mai multe persoane au fost lovite de ţurţuri desprinşi de pe streşini sau de zăpada căzută de pe acoperişuri odată cu creşterea temperaturilor. La Târgu Jiu, o femeie de 38 de ani a ajuns la spital, după ce mai multe bucăţi de zăpadă i-au căzut în cap.