Şeful BioNtech ne dă speranţe. Un vaccin anti-Covid ar putea fi distribuit în Europa înainte de sfârşitul lui 2020

Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi distribuit în Uniunea Europeană înainte de sfârșitul acestui an. Este vorba de vaccinul celor de la Pfizer şi BioNtech.

20 nov. 2020, 09:26
Şeful BioNtech ne dă speranţe. Un vaccin anti-Covid ar putea fi distribuit în Europa înainte de sfârşitul lui 2020

Ugur Şahin, directorul executiv al BioNTech, laboratorul german care a lucrat cu Pfizer pentru a dezvolta un vaccin anti-Covid, spune că este posibil ca vaccinul să poată obține autorizație și să fie distribuit în SUA și UE înainte de 2021.

Există șansa ca în acest an să putem obține autorizație în Statele Unite sau în Europa sau în ambele regiuni”, a declarat acesta, ptrivit Inquirer. El a mai adăugat că o cerere de autorizare va fi depusă vineri la Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA). „Este posibil să putem livra vaccinuri în decembrie. Aceasta este o protecție extraordinar de puternică”, a mai adăugat Ugur Sahin.

Pfizer a declarat miercuri că noile rezultate ale testelor arată că vaccinul său împotriva coronavirusului este eficient în proporție de 95%. Este sigur, cel puțin asta susțin specialiștii, și protejează și persoanele în vârstă, cu cel mai mare risc de moarte.

Anunțul de la Pfizer și BioNTech vine la doar o săptămână după ce au dezvăluit primele rezultate preliminare promițătoare. Companiile au început să ceară aprobarea vaccinului de la autoritățile de reglementare din Europa, Marea Britanie și Canada.

Citeşte şi Experţii avertizează în legătură cu circulaţia virusului. Tentativa de a obţine imunitatea de turmă creşte şansele apariţiei unor tulpini mai agresive

Pfizer și BioNTech au estimat inițial că vaccinul a fost peste 90% eficient după numărarea unui grup. Odată cu noul anunț, au efectuat mai multe teste, 170. Doar 8 dintre cei care au primit vaccinul s-au mai infectat. Doar unul dintre cei opt voluntari a dezvoltat o formă severă a bolii.,au spus companiile.

Vaccin anti-Covid, peste 30 de ţări vor să-l cumpere pe cel dezvoltat de Pfizer/BioNtech

Pfizer-BioNTech și firma americană Moderna au preluat conducerea în goana globală pentru un vaccin. Moderna a anunțat la începutul acestei săptămâni că vaccinul său pare să fie 94,5% eficient, iar Uniunea Europeană a fost de acord să comande 160 de milioane de doze preliminare în cadrul discuțiilor.

Ugur Şahin a mai spus că peste 30 de țări se află în diferite etape ale negocierilor pentru a asigura vaccinul BioNTech / Pfizer. BioNTech vorbea cu organizații precum Organizația Mondială a Sănătății și Fundația Bill și Melinda Gates despre distribuirea vaccinului „la nivel mondial” și despre găsirea de modalități de reducere a costurilor acestuia.

Aceste discuții vin pe fondul temerilor că națiunile sărace ar putea fi lăsate în urmă. UE și multe țări din întreaga lume au susținut mecanismul COVAX – o inițiativă promovată în comun de OMS care lucrează pentru un acces global și echitabil la vaccinurile împotriva coronavirusului.


loading...
Partenerii noștri