Şeful Carrefour consideră că dezbaterile despre inflaţie sunt inutile. „De câteva săptămâni, consumatorii au o nouă abordare asupra cumpărăturilor”

În contextul preţurilor tot mai mari la alimente, consumatorii francezi renunță la pește, cumpără carne mai ieftină și renunță la alimente organice pentru a economisi bani la cumpărături, a declarat marți șeful celui mai mare retailer alimentar din Europa.

30 aug. 2022, 18:39
Şeful Carrefour consideră că dezbaterile despre inflaţie sunt inutile. „De câteva săptămâni, consumatorii au o nouă abordare asupra cumpărăturilor”

Directorul executiv al Carrefour, Alexandre Bompard, consideră că dezbaterile economiștilor despre momentul în care inflația va atinge vârful este zadarnică, iar ceea ce contează este noua abordare a consumatorilor în privința cumpărăturilor.

Faci alegeri în favoarea celor mai mici prețuri. Nu voi cumpăra carne de vită, ci cea mai ieftină carne de porc. Nu voi cumpăra pește. Nu voi cumpăra mâncare organică”, a spus Bompard. „Acest fenomen este aici și este profund și a câștigat amploare în ultimele săptămâni„, a spus el la o masă rotundă, la conferința anuală a Federației Patronale Franceze Medef.

Carrefour și concurenții săi din industria alimentară s-au adaptat la noua mentalitate frugală cu campanii promoționale de înghețare a prețurilor la o gamă de produse de zi cu zi.

Citeşte şi Cumpărături GRATIS la Kaufland. S-a dat startul la „Vânătoarea Comorilor”. Preţurile a peste 1000 de produse au fost îngheţate

În ultimul an, inflația a crescut la niveluri record în economiile majore, din cauza lanțurilor de aprovizionare tensionate post-COVID și, mai recent, a prețurilor vertiginoase la energie, după invadarea Ucrainei de către Rusia în luna februarie.

Citeşte şi Inflaţia în Germania bate recorduri vechi de aproape 50 de ani. S-a ajuns la cel mai ridicat nivel după 1974

Inflația din Franța a atins 6,8% în iulie, cea mai mare rată de când Franța a început să folosească metodologia Uniunii Europene pentru a calcula datele, la începutul anilor 1990. Franța a transferat costul inflației mari de pe umerii consumatorilor într-un mod mai agresiv decât alte țări din zona euro prin plafonarea prețurilor la gaz și electricitate și creșterea veniturilor, cu creșteri salariale pentru funcționarii publici și pensionari și subvenții pentru cei săraci, scrie Reuters.