Şeful CJ Bistriţa-Năsăud şi consilierii PDL, huiduiţi de reprezentanţi USL la şedinţa pentru buget

Şeful CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), şi consilierii judeţeni ai partidului au fost huiduiţi, joi, în timpul unei şedinţe, de către mai mulţi primari şi consilieri judeţeni USL, nemulţumiţi de modul în care a fost împărţit bugetul judeţean pe anul în curs, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 14:13
Şeful CJ Bistriţa-Năsăud şi consilierii PDL, huiduiţi de reprezentanţi USL la şedinţa pentru buget

Scandalul din şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a început după ce consilierul judeţean PNL Dorin Popescu a spus că USL dezavuează modul în care PDL şi şeful CJ, Liviu Rusu, conduc judeţul şi au împărţit banii publici, în defavoarea primăriilor conduse de edili social-democraţi şi liberali.

„Protestăm faţă de modul în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Suntem în februarie şi nu aţi vrut să faceţi şedinţă ordinară ca să nu ne validaţi consilierul nostru (al PNL, pe un loc rămas vacant după decesul altui consilier de la acelaşi partid – n.r.). Nu am avut şedinţe de comisii. Sper să nu mai faceţi nicio şedinţă ordinară până la sfârşitul mandatului dumneavoastră, care a fost o gaură neagră. Sunteţi un partid mâncător de broaşte”, a declarat Dorin Popescu.

În replică, preşedintele CJ, Liviu Rusu, i-a cerut consilierului să îşi ceară scuze şi să îşi retragă expresia jignitoare „mâncător de broaşte”, însă acesta a refuzat, după care i-a fost tăiat microfonul.

În acel moment, mai mulţi primari PSD şi PNL prezenţi în sală au început să îl huiduie pe preşedintele CJ, alături de aleşii judeţeni ai celor două formaţiuni politice.

În acel vacarm, în timp ce mai mulţi primari erau deja în picioare şi ţipau, la cuvânt s-a înscris şi consilierul judeţean PSD Daniel Suciu, care a dorit să prezinte propria sa versiune legată de modul în care ar trebui repartizaţi banii primăriilor din judeţ, dar el nu a fost lăsat să vorbească de preşedintele CJ.

„Nu vă mai permit să vorbiţi mitocăneşte, ca nişte căruţaşi. Eu conduc acest judeţ, eu am fost ales preşedinte”, a strigat, la rândul său, Liviu Rusu.

El a supus la vot bugetul Consiliului Judeţean, respectiv repartizarea banilor alocaţi primăriilor, acesta fiind aprobat cu 16 voturi „pentru” (ale reprezentanţilor PDL, 15 la număr, cărora li s-a alăturat şi Luca Peter, consilier judeţean dat afară din PNL) şi 14 voturi ” împotrivă”, ale consilierilor USL.

Imediat după ce aleşii au votat, Liviu Rusu a suspendat şedinţa, în timp ce mai mulţi primari PSD au început să ţipe atât la el, cât şi la consilierii judeţeni ai PDL, făcându-i „nesimţiţi şi ordinari”.

Primarul din Feldru, Ştefan Sângeorzan (PSD), i-a acuzat pe consilierii PDL şi pe preşedintele CJ că îşi bat joc de oamenii din comunele conduse de primari PSD şi PNL şi îi umilesc. De asemenea, primarul din Negrileşti a reacţionat dur, ţipând la Liviu Rusu, şi s-au mai revoltat primarii din Şanţ şi Coşbuc.

Din partea PDL, cel care a răspuns acuzaţiilor a fost consilierul judeţean Alin Cristea, restul consilierilor părăsind sala fără să facă alte comentarii la mai puţin de o jumătate de oră de când a început şedinţa.

În timp ce reprezentanţii PDL ieşeau din sală, primarii USL au ameninţat că, vineri, vor aduce mii de oameni în faţa Palatului Administrativ în care funcţionează Prefectura şi Consiliul Judeţean, ca să protesteze faţă de felul în care s-au împărţit banii publici „pe criterii politice”.