Şeful CJ Buzău, Victor Mocanu, şi-a dat demisia din PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, şi-a anunţat miercuri demisia din PSD pentru a candida ca independent la şefia CJ în alegerile din luna iunie.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 11:29
Şeful CJ Buzău, Victor Mocanu, şi-a dat demisia din PSD

Victor Mocanu susţine că va strânge peste 20.000 de semnături şi că mizează pe sprijinul a circa 50 din cei 87 de primari din judeţul Buzău, atât de la PSD, cât şi de la PNL sau PDL, relatează hotnews.ro.

„Părăsesc PSD-ul pentru o candidatură independentă. Am ambiţia poate nebunească de a-mi duce până la capăt proiectele începute pe care le-am construit avându-i pe toţi împotrivă”, a declarat preşedintele CJ în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta i-a acuzat pe politicienii de la Bucureşti „de lipsă de contact cu realitatea”, dar că nu îi reproşează nimic preşedintelui PSD, Victor Ponta.

Victor Mocanu a mai spus că va beneficia de „sprijinul total al organizaţiei judeţene a PSD exprimat la conferinţa din 16 martie, fie că Bâgiu, candidatul USL va vrea sau nu acest lucru”.

Candidatul independent ar urma să apară şi pe bannerele electorale ale candidaţilor PSD la primării, dar şi pe cele ale unor primari PNL sau PDL.

„Mulţi primari şi-au exprimat dorinţa de a apărea alături de mine, dar nu numai de la PSD, ci şi de la PNL şi PDL”, a mai spus Mocanu.

USL a desemnat la Buzău drept candidat la CJ pe senatorul PNL Cristi Bâgiu, iar la primăria municipiului Buzău pe social-democratul Constantin Boşcodeală.

Organizaţia judeţeană Buzău a PSD a refuzat încă de la negocierea candidaturilor în USL să cedeze liberalilor candidatura la Consiliul Judeţean. La sfârşitul săptămânii trecute, liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, anunţa că dacă USL îl va sprijini pe candidatul liberal la CJ atunci organizaţia pe care o conduce îl va susţine pe Mocanu, care va candida ca independent.

Luni, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că pentru Primăria Buzău va candida Constantin Boşcodeală, iar pentru şefia CJ va intra în cursă un membru PNL, Cristinel Bâgiu.

„La reşedinţa de judeţ este domnul Boşcodeală şi lucrurile sunt foarte clare”, a spus Ponta.

Pentru conducerea CJ Buzău va candida din partea PNL senatorul Cristinel Bâgiu.

„Nu vreau să pozez sau să fiu fals şi să vă spun că sunt fericit de soluţie, dar este o discuţie pe care am avut-o, o respectăm şi nu pot decât să îmi doresc ca USL să obţină cât mai multe voturi la Buzău. Nu vreau să fiu fals, să spun că sunt foarte bucuros, dar aşa ne-am înţeles, aşa mergem mai departe”, a comentat Ponta referitor la cedarea candidaturii pentru CJ Buzău către PNL.