Şeful CJ Iaşi, plângere penală împotriva miniştrilor Nelu Tătaru şi Costel Alexe pentru c-ar bloca funcţionarea spitalului mobil

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a anunţat că va depune plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru şi împotriva ministrului Mediului, Costel Alexe. Aceştia sunt acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor pe motiv c-ar împiedica funcţionarea spitalului mobil de la Leţcani.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 05:04

Popa, care este şi preşedintele filialei PSD Iaşi şi candidatul social-democraţilor pentru şefia CJ Iaşi, a susţinut că autorităţile centrale, în frunte cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se opun punerii în funcţiune a spitalului mobil din localitatea Leţcani, cu toate că unitatea medicală a primit pe 18 septembrie autorizaţia de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

„Facem plângere penală împotriva miniştrilor Tătaru şi Alexe pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Ceea ce se întâmplă acum la Spitalul de la Leţcani este ieşit din comun şi confirmă tot ceea ce am spus de trei luni încoace: liberalii sabotează unitatea medicală. Mai întâi au zis că nu se face. Am făcut. Au zis că e un tun financiar. Nu este. Am avut control de la Curtea de Conturi. Au zis că spitalul nu va funcţiona niciodată. Spitalul are autorizaţie de funcţionare de la DSP. Acum spun că spitalul nu va avea pacienţi şi au trimis controale de la toate autorităţile statului. Este cea mai controlată investiţie din ţară”, a precizat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, conform News.ro.

Spitalul mobil de la Leţcani - foto: ziaruldeiasi.ro

Mesajul lui Maricel Popa, Preşedinte CJ Iaşi, pentru ministrul Tătaru: Lăsaţi cinismul la o parte şi ajutaţi-ne să salvăm vieţi

Şeful CJ Iaşi i-a acuzat pe liberali că nu vor ca spitalul să fie deschis pacienţilor.

„Domnule Tătaru, domnule Alexe luaţi mâinile de pe spital! Terminaţi cu lupta politică şi daţi-vă concursul pentru sprijinul comunităţii ieşene. Nu alegerile sunt cele mai importante, ci viaţa oamenilor”, a declarat Maricel Popa.

Şeful CJ Iaşi a afirmat că a apelat inclusiv la o casă de avocatură pentru a clarifica acest aspect din punct de vedere juridic.

„Din punct de vedere juridic tot ceea ce înseamnă act material al persoanelor Nelu Tătaru şi Costel Alexe, actuali miniştri ai Guvernului României, reprezintă elemente constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 352 din Codul Penal şi anume zădărnicirea combaterii bolilor. În acest moment se lucrează la o plângere penală împotriva celor care se fac răspunzători de punerea acestor bariere în funcţionarea spitalului mobil. Constatăm cu tristeţe că nu primează interesul şi sănătatea cetăţeanului, ci miza este una electorală”, a declarat avocatul Radu Iulian Rusu, reprezentantul casei de avocatură, conform sursei citate.

Nelu Tătaru: Ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu

Pe 21 aprilie, Maricel Popa preciza că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular. Câştigătoarea licitaţiei a fost compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

Spitalul mobil de la Leţcani - foto: ziaruldeiasi.ro

Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a anunţat, vineri, că spitalul mobil de la Leţcani, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI, a primit autorizaţia de funcţionare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.