Şeful CJ Neamţ, Vasile Pruteanu (PDL), reclamat la Parchet

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, a fost reclamat Parchetului de către ANI, pentru conflict de interese şi fals, după ce CJ a aprobat achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare de la firma fiicei şefului Consiliului, în valoare de peste 118.000 de euro, transmite Mediafax.
Romania TV
25 nov. 2011, 12:49
Şeful CJ Neamţ, Vasile Pruteanu (PDL), reclamat la Parchet

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în urma procedurilor de evaluare, în cazul lui Vasile Pruteanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, că sunt indicii referitoare la posibila comitere a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 253 indice 1 din Codul penal, precum şi indicii referitoare la săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul penal.

Conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul doi inclusiv.

În urma evaluărilor demarate la 6 octombrie 2011, s-a constatat că sunticii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Pruteanu, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 253, indice 1, din Codul penal, ca urmare a aprobării achiziţiilor de medicamente şi materiale sanitare, în valoare de 512.149 de lei (aproximativ 118.828 de euro), de către Consiliul Judeţean Neamţ şi unităţile subordonate acestuia, de la SC C&C FARM SRL, societate în cadrul căreia fiica sa, Iulia Elena Pruteanu, deţine calitatea de administrator.

Iulia Pruteanu deţine din 2008, funcţia de administrator în cadrul SC C&C FARM SRL.

Consiliul Judeţean Neamţ şi unităţile subordonate acestuia (Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca”-Piatra Neamţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului-Piatra Neamţ, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, Judeţul Neamţ, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Comuna Ştefan cel Mare, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Târgu Neamţ, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bozienii de Sus, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Oşlobeni, judeţul Neamţ) au încheiat, în perioada 2010 – 2011, un număr de 27 contracte cu SC C&C FARM SRL, în vederea achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare, în valoare totală de 512.149 de lei (aproximativ 118.828 de euro).

Conform prevederilor Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, precum şi a fişei postului, preşedintele CJ exercită funcţia de ordonator principal de credite; întocmeşte proiectul bugetului judeţului şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar şi le supune spre aprobare consiliului, în condiţiile şi la termenele prevăzute de lege; răspunde de buna funcţionare a aparatului de specialitate al consiliului judeţean, a instituţiilor şi serviciilor de interes judeţean şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes judeţean.

Totodată, ANI arată că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Pruteanu a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât nu a declarat „adevărului obiectiv”, în declaraţiile de interese depuse la data de 11 octombrie 2010 şi 14 iunie 2011, cu privire la contractele de achiziţie încheiate, în perioada 2010-2011, de către fiica sa, Iulia Elena Pruteanu, în calitate de administrator în cadrul SC C&C FARM SRL, cu mai multe unităţi din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cu privire la posibila comiterea a infracţiunii de fals de către Pruteanu.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Singurul cuvânt din limba română care conține toate vocalele. E folosit des în multe conversații, dar puține persoane observă asta
Capital.ro
Lege nouă pentru permisul auto categoria B. Șoferii care NU mai pot fi singuri în mașină
Playtech.ro
ULTIMA ORĂ! Radu Mazăre A IEȘIT DIN ÎNCHISOARE. Unde se află acum fostul primar
DailyBusiness
Bilete gratuite de la TAROM! Cine sunt norocoșii care pot călători pe gratis!
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Obiectele care alungă sporul din casă. Scapă de ele urgent, ca să nu ai ghinion!
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Fostul edil al Constanței a fost eliberat, iar... Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Primele declarații
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă! Motivele pentru care fostul primar al Constanței a fost pus în libertate, după cinci ani de arest
Capital.ro
Complet INTERZIS în România. Se schimbă iar legea: O nouă lovitură pe care o dăm
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Supermarketuri germane renunță la numerar: Tranzacțiile se fac doar cu cardul sau aplicații mobile
MediaFlux
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'