Şeful CNAS dă în judecată Antena 3 pentru prejudicii de imagine

Lucian Duţă, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a anunţat că va da în judecată televiziunea Antena 3. El susţine că postul duce o campanie împotriva lui, care îi afectează imaginea şi viaţa personală şi aduce prejudicii şi instituţiei pe care o conduce, notează agenţia Mediafax.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 18:53
Şeful CNAS dă în judecată Antena 3 pentru prejudicii de imagine

În ediţia de joi seară a emisiunii „Sinteza zilei” realizată de Mihai Gâdea, la postul de televiziune Antena 3, moderatorul a prezentat „o schemă” prin care o firmă deţinută de Simona Duţă ar fi beneficiat de plăţi din partea CNAS. Moderatorul şi invitaţii au dezbătut apoi declaraţia de avere a lui Duţă, comparând-o cu cele anterioare în care existau menţiuni legate de fosta soţie a acestuia, Simona Duţă. Moderatorul a ţinut să precizeze că nu îi este clar dacă Lucian Duţă a divorţat de soţia sa ori a omis completarea rubricilor privind-o pe aceasta, dezbătând apoi şi acest aspect cu invitaţii din platou.

Într-o declaraţie pentru Mediafax, Lucian Duţă spune că a divorţat de soţia sa, Simona Duţă, în 2009, înainte să fi fost numit preşedinte al CNAS, şi că fosta lui soţie este administrator la o companie care efectuează servicii medicale oftalmologice, nu distribuie medicamente.

„Am divorţat în 2009 de Simona Duţă, înainte de numirea mea ca preşedinte al CNAS. Ca urmare a faptului că eram divorţat în momentul numirii în funcţia pe care o deţin, nu a existat obligaţia legală pentru ca fosta mea soţie să depună declaraţia de avere. În plus, Simona Duţă este medic oftalmolog şi deţine funcţia de administrator la o companie care se ocupă de efectuarea de servicii medicale oftalmologice, nu de distribuţia de medicamente”, a declarat preşedintele CNAS.

Duţă a anunţat că intenţionează să se adreseze instanţei. „Această campanie aduce prejudicii nu numai dreptului meu la imagine şi viaţă privată, dar afectează şi imaginea instituţiei pe care o conduc. Voi face toate demersurile privind acţionarea în justiţie a postului Antena 3”, a spus Duţă.