Şeful CNCD: Este neconstituţional orice demers de modificare a Codului Civil de a se permite căsătoria între persoanele de acelaşi sex

Șeful CNCD, Asztalos Csaba, susține, într-o postare pe Facebook, că orice demers de modificare a Codului Civil în sensul permiterii căsătoriei între persoane de același sex este neconstituțional.

08 oct. 2018, 14:33
Şeful CNCD: Este neconstituţional orice demers de modificare a Codului Civil de a se permite căsătoria între persoanele de acelaşi sex

„Este NECONSTITUȚIONAL orice demers de modificare a Codului Civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de același sex! Art. 48 alin. (1) din Constituția României permite doar căsătoria dintre o femei și un bărbat!

Decizia 580 din 2016 a CCR, pct. 42: ‘În anul 1991, când Constituția a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepţiunea sa tradițională, de uniune între un bărbat și o femeie. Această idee este susținută de evoluția ulterioară a legislației în materia dreptului familiei din România, precum și de interpretarea sistematică a normelor constituționale de referință. Astfel, art.48 din Constituție definește instituţia căsătoriei în corelație cu protecția copiilor, deopotrivă „din afara căsătoriei” şi „din căsătorie”. Este evidentă, deci, componenta biologică ce a fundamentat concepția legiuitorului constituant în privința căsătoriei, fiind fără îndoială că aceasta a fost privită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, câtă vreme numai dintr-o astfel de uniune, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot naște copii'”, a scris Asztalos Csaba.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că, după eșecul referendumului, „va începe ceva foarte urât pentru poporul nostru” și se va încerca modificarea Codului Civil pentru a se permite căsătoriile gay.

„Se va cere modificarea Codului Civil. Probabil că ceilalți, care s-au bucurat, vor cere să modifice în Codul Civil, vor spune că soții pot fi formați din doi bărbați sau două femei. Așa s-a făcut în alte țări. Eu nu vreau să fiu părtaș la schimbarea tradiției strămoșești. (…) Poporul român trebuie să știe că celelate partide și-au dorit ca în România să nu existe o familie dintre bărbat și femeie”, a spus el.


loading...