Şeful comisiei de Bacalaureat pe Capitală, în dosarul de corupţie de la Liceul Bolintineanu VIDEO

Coordonatorul Bacalaureatului din Bucureşti este implicat în dosarul şpăgii de la Liceul Bolintineanu. Florin Lixandru, inspector şcolar în Capitală, ar fi participat la aranjarea comisiei de supraveghere de la liceul condus de Costica Vărzaru, în prezent arestată pentru luare de mită, informează România TV. Numele inspectorului a fost invocat de directoarea şpăgară pe când îşi aranja o comisie favorabilă pentru fraudarea examenului.

26 aug. 2013, 13:38
Şeful comisiei de Bacalaureat pe Capitală, în dosarul de corupţie de la Liceul Bolintineanu VIDEO

Potrivit procurorilor, Costica Vărzaru a intervenit la inspectorat pentru ca din comisiile de supraveghere şi de corectare să facă parte doar profesori pe care ea îi controla. Într-una din astfel de negocieri este menţionat şi numele inspectorului Florin Lixandru, şeful comisiei de Bacalaureat pe Capitală. Vărzaru îi cerea unei profesoare să intervină pe lângă Lixandru pentru a o numi vicepreşedinte la comisia de supraveghere de la Bolintineanu.

VĂRZARU COSTICA: Sună-l şi tu pe prietenul tău că voi sunteţi acolo unu cu toţi şi spune-i şi tu că vrei la Bolintineanu.
VULCU MIMOZA: Care prieten?
VĂRZARU COSTICA: De la Şcoala 45, când a fost director cu tine. (n.r. Florin Lixandru) Îi spui că eşti, îi spui ce relaţii avem noi două şi că am vorbit şi vrei asta, bine?
VULCU MIMOZA: Da, da, da.
VĂRZARU COSTICA: El ştie şi o să vrea, da?

sursa: rechizitoriu

Potrivit procurorilor, Lixandru a fost sunat după nici 3 minute de la convorbirea purtată de Vărzaru.

VULCU MIMOZA: L-am sunat. Era acasă. I-am zis că am auzit că aveţi nevoie de oameni, zic eu aşa mi-aş duce, dar numai acolo unde cunosc că suntem prietene, altfel nu. Şi a zis foarte bine, bine că i-am spus.
VĂRZARU COSTICA: Bravo, sărut-mâna. Hai că mâine dimineaţă o rog pe colega şi prietena mea şi dă o fugă până la el. Te pup, bravo. Mersi, te pup.

sursa: rechizitoriu

Deocamdată, Florin Lixandru este doar martor în dosar. El a rămas şef al comisiei pentru Bacalaureat chiar şi pentru sesiunea de toamnă care a început luni.

Într-o intervenţie la România TV, imediat după arestarea Costicăi Vărzaru, Lixandru a negat orice implicare.

„Nu am informaţii despre astfel de demersuri, nu ştiu unde a făcut dumneaei demersuri. Deci, la mine, în calitate de preşedinte, nu s-a făcut niciun astfel de demers”, declara Florin Lixandru.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că Lixandru şi-ar putea pierde funcţia dacă procurorii vor declanşa o anchetă şi împotriva inspectorului bucureştean.

Citeşte şi MĂSURĂ ANTICOPIAT la Bacalaureat. Elevii, ÎNREGISTRAŢI şi AUDIO în timpul examentului