Şeful Corpului de Control al prefectului din Suceava, filmat în timp ce conducea haotic maşina MAI. De ce nu a suflat în etilotest

Gheorghe Cotin, şeful Corpului de Control al prefectului din Suceava, a fost filmat în timp ce conducea în mod haotic o maşină ce aparţine Ministerului de Interne. Bărbatul a fost oprit de poliţişti şi a refuzat să sufle în etilotest pe motiv că avea o ameţeală. Prefectura Suceava a anunţat că Gheorghe Cotin va fi cercetat disciplinar deoarece se afla în timpul serviciului.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 08:29
Şeful Corpului de Control al prefectului din Suceava, filmat în timp ce conducea haotic maşina MAI. De ce nu a suflat în etilotest

Un autoturism Dacia Logan cu numere ce aparţin Ministerului de Interne a fost filmat în timp ce se deplasa în mod haotic pe drumul dintre Fălticeni şi Suceava de un martor aflat într-o maşină ce rula în spate. Bărbatul a sunat la 112 pentru a semnala că şoferul se deplasa în mod dubios, relatează Monitorul de Suceava.

 

Maşina cu numărul de înmatriculare MAI 43933 a fost oprită de agenţii rutieri pe un bulevard din centrul oraşului Suceava, în apropierea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. La volanul autoturismului se afla Gheorghe Cotin, şeful Corpului de Control al prefectului din Suceava.

Bărbatul nu a vrut să sufle în etilotest, poliţiştii bănuind că acesta a consumat alcool. Gheorghe Cotin a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Surse citate de Monitorul de Suceava susţin că alcoolemia ar depăşi 0,8 la mie şi, cel mai probabil, Gheorghe Cotin va răspunde pentru că ar fi condus băut.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că pe 6 februarie, ziua în care Cotin a fost oprit în trafic, şoferul Corpului de Control al prefectului avea ordin de serviciu la Primăria Râşca. În jurul orei 16, atunci când a fost verificat de poliţişti, bărbatul se afla în timpul serviciului.

Câteva ore mai târziu, Cotin l-a sunat pe prefectul de Suceava căruia i-a spus că, din cauza unei probleme medicale, a ameţit şi a fost oprit în trafic, la intrarea în oraşul Suceava, de un echipaj de poliţie.

În urma incidentului, bărbatului i-a fost revocat dreptul de a conduce şi a predat autoturismul de serviciu. De asemenea, prefectul de Suceava a precizat că a fost sesizată Comisia de Disciplină şi structurile ierarhic superioare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„În urma acestei verificări s-a confirmat faptul că s-au încălcat regulile de circulație în trafic, de către domnul Cotin Gheorghe, în calitate de conducător auto. Motivația invocată de acesta a fost o stare de rău (amețeală) generată de o afecțiune medicală. Ulterior, în urma publicării imaginilor surprinse de o cameră video aflată într-o mașină ce a circulat în spatele mașinii conduse de angajatul prefecturii Suceava, prefectul județului Suceava a dispus informarea operativă a structurilor centrale de conducere și aplicarea măsurilor administrative de retragere a dreptului de a conduce autovehiculele din dotarea instituției și sesizarea Comisiei de disciplină a salariaților din cadrul Instituției Prefectului – Județul Suceava”, a transmis Prefectura Suceava.

În funcţie de gravitatea faptei, se poate ajunge până la suspendarea din funcţie a şefului Corpului de Control al prefectului, a precizat Moldovan, conform sursei citate.

Potrivit Monitorul de Suceava, Gheorghe Cotin nu a dorit să comenteze incidentul, spunând că este într-o situaţie delicată.