Şeful de cabinet al lui Angela Merkel avertizează că Germania ar putea avea în septembrie peste 100.000 de infecţii pe zi. Cei care refuză vaccinarea sunt ameninţaţi cu restricţii

Numărul de cazuri noi de coronavirus în Germania ar putea depăși din nou 100.000 pe zi în aproximativ două luni, dacă nu se vaccinează mai mulți oameni, avertizează șeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel. Cei care refuză vaccinarea ar putea fi supuși unor restricții, a mai spus oficialul german.

25 iul. 2021, 23:51
Şeful de cabinet al lui Angela Merkel avertizează că Germania ar putea avea în septembrie peste 100.000 de infecţii pe zi. Cei care refuză vaccinarea sunt ameninţaţi cu restricţii

Helge Braun, şeful de cabinet al Angelei Merkel, a declarat într-un interviu pentru publicația Bild am Sonntag că noile cazuri au crescut cu 60% pe săptămână, chiar dacă aproape jumătate din populație este vaccinată complet.

Dacă varianta Delta continuă să se răspândească cu aceeași viteză și nu facem nimic pentru a crește masiv rata vaccinării sau să ne schimbăm comportamentul, vom ajunge la o incidență de 850 de cazuri la 100.000 de locuitori în doar nouă săptămâni„, a declarat şeful de cabinet, citat de Der Spiegel.

Citeşte şi Germania începe să reintroducă restricţiile pentru străini. Carantină pentru nevaccinaţii care vin din două state UE

Această incidență ar însemna aproximativ 100.000 de cazuri noi pe zi, a precizat el, adăugând că acest lucru va conduce la carantinarea oamenilor și haos în economie. „Dacă vom avea o rată ridicată de infecţie în ciuda procedurilor noastre de testare, atunci cei nevaccinaţi vor trebui să îşi reducă contactele„, a spus el. „Acest lucru înseamnă că anumite opţiuni precum restaurante, cinematografe şi vizite pe stadioane, chiar şi pentru persoanele nevaccinate care au fost testate, nu ar mai fi posibile, deoarece riscul pentru toţi ceilalţi este prea mare„.

Braun, care este şi medic, a afirmat că, atât timp cât vaccinurile utilizate în prezent funcţionează atât de bine împotriva variantei Delta a coronavirusului, un blocaj complet nu ar trebui să fie necesar. El s-a folosit de interviu pentru a cere germanilor să se vaccineze, argumentând că serurile au 90% eficienţă în stoparea bolilor grave „iar cei vaccinaţi vor avea mai multă libertate decât cei nevaccinaţi”.

Aproximativ 60% din cei 83 de milioane de germani au primit prima doză dintr-un vaccin anti-COVID, iar aproape jumătate (48%) sunt complet vaccinați.

Citeşte şi Specialiștii în Imunologie din Germania avertizează: Imunitatea colectivă nu se poate obține fără vaccinarea copiilor


loading...
Partenerii noștri