Şeful de la Banca Transilvania a demisionat

Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania, a demisionat. Postul interimar a fost preluat de Peter Franklin care este şi membru al Consiliului de Adminstraţie. Acțiunile băncii (simbol bursier TLV) erau cele mai tranzacționate la deschidere şi pierdeau 0,66 % din valoarea la deschiderea Bursei, după ce pierduseră de ieri 1%.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 07:31
Şeful de la Banca Transilvania a demisionat

Un sfert de oră după deschiderea Bursei de Valori București, acţiunile TLV cedaseră locul 1 la lichiditate (valoarea tranzacţiilor) Fondului Proprietatea, dar tindeau să-şi adâncească pierderea. La două ore după deschiderea Bursei, acţiunile TLV pierdeau 0,88% din valoare, până la 0,898 lei /acţiune. Astfel, valoarea de piaţă a băncii depăşea cu puţin 1,7 miliarde de lei.

 

 

Robert Rekkers a îndeplinit funcția de director general al Băncii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancară. Deși contractul inițial de colaborare cu BT prevedea o perioadă de 4 ani, acesta a fost reînnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administrație.

 

„Cu siguranță, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte în cariera mea și sunt mandru de rezultatele obținute aici. Mi-a plăcut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am întâlnit la BT și mă bucur că banca a devenit una dintre cele mai mari instituții bancare din România. Am încredere în Banca Transilvania, în rolul ei tot mai important pe piață. Puterea ei vine din interior, datorită acelei echipe de succes cu care am avut placerea să lucrez atația ani” afirmă, la plecare, Robert Rekkers.

 

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: „Îi multumesc lui Robert Rekkers, in numele meu, al membrilor Consiliului de Administratie si al actionarilor, pentru contributia sa, timp de peste 9 ani, la ceea ce inseamna azi Banca Transilvania. A fost, cu siguranta, un factor esential al succesului BT”.

 

Peter Franklin face parte din echipa Bancii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in Consiliul de Administratie si este, de asemenea, membru in Comitetul de Audit si in Comitetul de Remunerare al BT.

 

Are o experienta de 37 de ani in domeniul financiar bancar, in companii de prestigiu cum ar fi General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa. Este absolvent al Oxford University.